Dikey geçiş sınavına (DGS) nasıl çalışılır?

Kral adamsın hocam teşekkür ederim
Estağfurullah başarılar. Ben de geçen sene hiç çalışmadan girdim ve matematik bilgim sıfırdı ona rağmen sırf 4 işlem bilgisiyle 2300 sıralama yaptım sayısalda.
Sınav çok kolay yani onu demek istiyorum rahat ol.

Hocam nasıl yaptın ya? Ben rahat olamıyorum sınavda çoğu vakit yetmiyor da demiş. Yani bu senin başarın olmalı. Altta soruların %10'unu paylaşmışlar baktım. Mesela 13. soru gerçel sayı fonksiyon falan diyor. Kafa yorardık da zor yani ne dediğini anlamak

https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2024/DGS/tintkitapcik_30062024.pdf

Yok hocam benim mat zekam çok kötüdür şöyle diyim birisi 30 dk çalışır anlar çözer soruları. Ben 2 saat çalışırım anca ona yetişirim ona rağmen yani. Rahat ol anlayacaksın şimdi uzak kaldığın için öyle geliyor. Ortalaman da fena değil. Kendin de göreceksin zaten.

E ben de bi saat koyayım o zaman senin üzerine asflksafşsajfşj. Sen hangi bölüme yerleştin bu arada? Kontenjan falan kaçtı?

E ben de bi saat koyayım o zaman senin üzerine asflksafşsajfşj. Sen hangi bölüme yerleştin bu arada? Kontenjan falan kaçtı?
Ben yerleşmedim hocam. Bilgisayar Mühendisliği hedefim. Her okul 1 bilemedin 2 kişi alıyor ve sıralamalar da yüksek. 2300 sıralama ile ancak Ağrı’da, Ardahan’da falan tutturabildim. Oralara da yazmadım.
Bu sene tekrar şansımı deneyeceğim.

Senin hedef daha üstmüş. Ben okuduğum okulda yine İİBF'ye devam edebilirsem benim için büyük başarıdır.

Senin hedef daha üstmüş. Ben okuduğum okulda yine İİBF'ye devam edebilirsem benim için büyük başarıdır.
İnşallah kazanırsın. İşletme bölümlerinde çoğu üniversite 3. Sınıftan devam ettiriyor. O da güzel. Benim yurt odamda bir arkadaş vardı öyle, marmarada ön muhasebe okumuş DGS ile kazanıp bizim okulda 3. Sınıftan devam ediyordu. Alttan 1-2 dersi vardı yalnızca.

Eyvallah hocam sen de inşallah kazanırsın. Takipte kalalım birbirimizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…