Dikey senkronizasyon açmalı mıyım?

Makaleler
5
Yer
𐰇𐱅𐰇𐰚𐰀𐰤𐱅𐰇𐰼𐰚𐰃𐰾𐱃𐰀𐰣
Ekran kartımda Coil Whine var. Ekran kartım RTX 2060. monitörüm de 75Hz. Sizce dikey senkronizasyonu açmalı mıyım? Oyun performansına etki eder mi? Ederse çok belli olur mu? Bir de oyundan mı açayım dikey senkronizasyonu yoksa NVIDIA denetim masasından mı? Aydınlatırsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Rekabetçi olmayan oyunlarda açabilirsiniz. Gecikmenin önem kazandığı CS gibi oyunlarda açıp açmamak size kalmış ancak ben olsam input lag nedeniyle açmazdım.
Evet imput lag sorun çıkarıyor csgo oyununda

Dikey senkronizasyon diğer adıyla V-Sync, oyunlarda FPS'nizi kitleyerek, dalgalanmasını önler. Bu da oyundaki yırtılmaları(stutter) önlüyor.
Rekabetçi oyunlarda açmanı önermem çünkü tepkime süresini arttırıyor, bu da sanki ufak bir lag varmıș gibi hissettiryor.
Hikayeli oyunlarda açmanı kesinlikle tavsiye ederim. Çünkü oyun bildiğin bütünlüğe kavușuyor yırtılmalar gittiğinden.
Oyun içinden Vsnyc'i açsan da fark etmez.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam yırtılma beni ilgilendirmiyor G-Sync açık oluğundan. Hikayeli oyunda açsam mesela sorun çıkarır mı? Bir de monitörün hertz değeri üzerindeki FPS'i kullanıcı hissetmez diye duymuştum doğru mu?

Monitörün üstündeki Hz'yi tabiki de hissetmezsin, monitõrün 75Hz ise 100FPS alıyorsan max 75'e kadar hissedersin. Eğer fazla FPS göremediğin için kitlemek istiyorsan, evet hiçbir sorun olmaz.
Hikayeli oyunlarda da dediğim gibi bütünlüğü sağlar ama G-Sync açıksa zorunda değilsin.

Hocam yırtılma beni ilgilendirmiyor G-Sync açık oluğundan. Hikayeli oyunda açsam mesela sorun çıkarır mı?
İstiyorsanız hikayeli oyunda açabilirsiniz, gecikme konusunda sıkıntı yok çünkü.

Bir de monitörün Hertz değeri üzerindeki FPS'i kullanıcı hissetmez diye duymuştum doğru mu?
İşte bu tam olarak doğru değil. Evet, saniyede gözüken kare sayısı aynı olduğundan akıcılık anlamında bir fark olmaz, 60 Hz ekranda 144 FPS almak, 144 Hz bir ekran kullanıyormuş gibi akıcı hissettirmese de gecikme olarak fark olur. Ne kadar yüksek FPS alırsanız, ekrana çizilecek yeni pikseller o kadar güncel değerlere sahip olacağından olayları daha erken fark edersiniz. Input lag olayı da buradan geliyor aslında, ekran kartı monitörün tüm kareyi çizmesini beklediği için görüntü gecikiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…