Oynadığım çoğu FPS oynlarında bu ayar var ve ben dikey fare hassasiyetini yüksek tutuyorum, silahı daha rahat kontrol edeyim diye. Fakat e-spor oyuncularına baktığım zaman bu 2 ayarı aynı seviyede tutuyorlar, sizce değerleri aynı mı yapmalıyım, daha iyi oynamak için?
Sen hangi ayarda rahat ediyorsan onu kullan. E-sporcuların yaptığı ayarın aynısını yapacaksın diye bir şey yok. Onlar o ayarlarda daha iyi oynadığı için o ayarları kullanıyor, sen de hangisinde daha iyi oynuyorsan onu kullan.
Bence aynı olmalı. Mouseyi ayrı ayrı yatay veya dikey doğrultuna hareket ettirmek istediğinizde ters eksende ister istemez hareket edecek bu bana göre performansı düşürebilir.
Sen hangi ayarda rahat ediyorsan onu kullan. E-sporcuların yaptığı ayarın aynısını yapacaksın diye bir şey yok. Onlar o ayarlarda daha iyi oynadığı için o ayarları kullanıyor, sen de hangisinde daha iyi oynuyorsan onu kullan.
Ben Rainbow 6'de 1600 DPI 12 yatay, 14 dikey hassasiyet kullanıyorum. Dikeyi biraz daha fazla tutmamın sebebi bu şekilde silah tepmelerini daha rahat kontrol edebiliyorum.