Benimde böyle takıntılarım vardı lakin sizin kadar fazla değil. Dersteyken anlatılanları kendime bazen uyarlıyordum. Bunu şöyle çözdüm: Ders sırasında anlatılanları kendime göre uyarlarken, ders esnasında hayal kurarken ne yapıpta bunun yapılmamasını sağlarım diye düşündüm. Sonunda kendime şöyle bir çözüm buldum. Ders içerisinde ortalama kaç kez hayale dalıyorsam ya da hocanın anlatımına göre uykuya dalıyorsam, ona göre oturma şeklimi değiştiriyordum, arada sırada sayfalara bakıyordum, başımı sağa sola doğru çeviriyordum-kısa aralıklarla-. Böylece sınıftayken hayale dalmayı engelleyebiliyordum. Evde tek başımayken ise uykumu almışsam ders çalışmaya başlarım. Ayrıca derse başlarken birkaç derin nefes alıp vermeli ve vücudunun ihtiyaçlarını karşılamış olman gerekiyor (tuvalet, su içmek-yemek yemek, uykunu almak vb.). Eğer bu dikkat dağınıklığı evde ders çalışırken oluyorsa masanızın üzerindeki ilgi çekici şeyleri kaldırmanız gerekir. Arka planda açık olan televizyonu kapatmanız gerekir. Ders çalışırken verilmek istenen bilgiyi tasavvur etmeye başladığınızda dikkat dağınıklığı yaşıyorsanız, bunu fark ettiğiniz anda dikkatinizi toplamak için ayağa kalkın, evin içinde 1-2 tur atın. Bu esnada dikkatinizi çok fazla dağıtmamaya bakın(Tv, pc, tel. bunlara bakmayınız). Bu sizin dalıp gittiğiniz zaman ki hayali dağıtmaya yardımcı olur ve masa başına döndüğünüzde ilginizi derse daha fazla verebilirsiniz.
Bunlar benim yaşadığım olaydır ve anlattıklarımı uygulayarak meyvesini aldım. Kendime göre bir hedefi tutturdum. Bence dediklerimi bir deneyin. Ha bu arada şunu söyleyeyim. "Ders çalışıcam, ders yapıcam, 3-4 saat hiç dışarı çıkmadan çalışıcağım." demeyin. Zira bu dikkat dağınıklığınızı arttıracaktır. Derslerinizde 5-10 dakika küçük molalar verin ve bu molalarda hafif fiziksel egzersizler veyahutta evde birkaç küçük tur yapabilirsiniz. Böylece daha uzun süre ders çalışabilirsiniz.