Dikkat eksikliği nasıl giderilir?

DaynusSafa

Hectopat
Kısa bir şekilde anlatacağım. Yapacağım işi çok sonraya erteliyorum ya da hiç yapmıyorum. Mesela bugün yarınki kimya sınavım için konu anlatımı falan dinleyeyim dedim. Maksimum 5 dakika odağımı verebiliyorum ama sonrasında tüm dikkatim dağılıyor ve direkt telefona, sosyal medyaya sarılıyorum. Ara verirken de oluyor bu. Mesela 10 dakika ara vereyim diyorum, fark etmeden 1 saat ara veriyorum. Bu soruna DEHB deniyormuş. Yok mu bunun çözümü?

Son düzenleyen: Moderatör:
@DaynusSafa aynı ben yarın fizik sınavı var çalışamıyorum konu anlatımını açıyorum Max 15 dk sonra Instagram'da dolaşıyorum

Youtube shorts ve Instagram reels gibi yan uygulamalar bağımlılık haline dönüyor. Tabiri caizse af dileyerek söylüyorum, dopamin p****su adeta. Bunları takip etmeyi bırakın öncelikle. Kendinize günün bir vakti zaman ayırın, abone olduğunuz Youtube videolarını ve Instagram paylaşımlarına o vakitte bakın. Gece uyumak için yatağa girdiğinizde kullanmayın. Hemen yapmak zor gelebilir ama yavaş yavaş alışırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…