Diksiyonum Çok Kötü

Bosko

Centipat
Daha fazla  
Diksiyonum berbat ve R'leri söyleyemiyorum. Yapabileceğim bir şey var mı?

Kitap okuyacaksın.
Kitap okuyarak diksiyon düzelmez. Kitap okuyarak kendinizi geliştirsiniz.

Diksiyonu kötü kişiler düşündüklerini sese çevirirken sorun yaşayan insanlar. Siz sesli kitap dahi okusanız düşündüğünüz şey yazılı metin olacağı için dışarı çıkan sesin doğru çıktığından emin olamazsınız. Uzmanlar bunun Diksiyonu düzeltmediğini belirtiyorlar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kitap okuyarak diksiyon düzelmez. Kitap okuyarak kendinizi geliştirsiniz.
Diksiyon düzelmese bile diksiyonu düzeltmek için büyük kolaylık sağlar. Savaşa gitmeden önce zırh takmak gibi bir şeydir. Kelimelerin doğru kullanımını bilmeyen ve insan için diksiyon düzeltmeye çalışmak savaşa zırhsız ve kılıçsız gitmekten farklı mıdır sence?

Kitap okuyacaksın.
Kitap okuyunca R diyebilecek çünkü değil mi?

Evde kendi kendine konuşmaya çalış. Ben çoğu zaman yapıyorum eskiden çok kekelerdim şimdi ise su gibi akıcı. R ile başlayan kelimeleri kendi kendine söylemeyi deneyebilirsin.

Bilmediğiniz bir konuda neden birşeyler iddia ediyorsunuz ? Kitap okumayı çocukluğundan beri çok seven okumayı yazmayı çözdüğümden beri kitap okuyan biri olarak alakasız diyorum. Uzmanlar bunun çözüm olmadığını söylüyorlar.

Diksiyon için çözümler başka. İlla uzmanların hayır düzeltmez dediğini tekrar tekrar göstermem mi gerekiyor?

Bırakın kendi bildiğini okusun hocam

Bırakın kendi bildiğini okusun hocam
Kitap okumayı başka şeyler için tavsiye edebilir iyi de eder ama bu sorunun çözümüne faydası yok. Diksiyonuna yardımcı olmaz ama kitap okuyabilirsin yazılsa hiçbir problem yok.

Kitap okumanın insanın sadece hayal gücünü mü geliştirdiğini sanıyorsunuz siz? Kitap okumayı bu kadar mı değersiz sanıyorsunuz? R'leri söyleyemez belki hala ama en azından kelime dağarcığı genişler, kendisini ifade ederken daha net olmaya başlar, akıcı konuşması kolaylaşır, cümle aralarında ee-ıı diye kekelemeler azalır, tonlama ve vurgulamaları düzelir. Tüm bunların diksiyona doğrudan faydası olmasa dolaylı yoldan diksiyonunu geliştirmesinde işe yarar.
Kelime dağarcığı az olan, kendisini ifade etmekte güçlük çeken, akıcı cümleler kuramayan bir insandan diksiyon düzeltmesini ne ile isteyeceksiniz tam olarak?
Kitap okumak bu işin en başıdır, şıp diye diksiyonu düzeltmez ancak diksiyonu düzeltebilecek etkenleri geliştirir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…