Müşfik Diktatörlük denen bir terim vardır, iyi niyetli diktatörler için kullanılan bir terim. Fakat diktatör sayısına baktığımızda oldukça nadirlerdir.
Müşfik diktatörlük denen bir terim vardır, iyi niyetlik diktatörler için kullanılan bir terim. Fakat diktatör sayısına baktığımızda oldukça nadirlerdir.
''The Policy Wire,Mustafa Kemal Atatürk'ü 1919'dan 1923'e kadar Türk Kurtuluş Savaşı'na liderlik etmesi ve 1923'ten 1938'e kadar cumhurbaşkanlığı yapması nedeniyle hayırsever bir diktatör olarak görüyor. [6] Eski Osmanlı topraklarından yabancı nüfuzunu kaldırmasıyla tanındı ve bir cumhuriyet şeklinde modern Türkiye'nin kurucusu olarak sevgiyle bakılıyor.''
Tarihte parmakla gösterilecek bir diktatör yoktur. Diktatörlükte ne kadar şartlar iyi gibi gözükse de insani haklardan mahrum kaldığınız için gerisi hiç önemli olmuyor. Şu anda demokrasi ile yönetiliyoruz fakat insanlar siyasi bir espriye bile yorum olarak "Silivri soğuktur" yazıyor. Demokrasi böyleyse diktatörlüğü bir düşünün derim sevgili "diktatörlük" diyen arkadaşlar.
Şöyle diyeyim her yönden iyi bir diktatör, teröristlere karşı 7/24 operasyon yapan, hainlik ve birçok daha büyük suçta idam cezası veren, yaşam kalitesini ve alım gücünü yükseltip halkını mutlu edecek ve hiçbir sebep yokken ceza vermeyen bir diktatör.
Demokraside tek fark, diktatörünü halk kendi eliyle seçiyor. İyi de yapsa kötü de yapsa. Kısaca her ikiside farklı açılardan bakılınca mantıklı değil, bana göre ne önemlisi mecliste eşit denge de olacak partilerin baştaki kişiyi meclis yetkisi ile indirebileceğiniz yetkiye sahip olacağı bir sistem olması. Amerika benzer bir uygulama olabilir.