Dil alanında meslekler nelerdir?

Erayvein

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 2600 | Rx580 8GB | 16GB 3200MHZ RAM
Merhaba dostlar, şu anki netlerim TYT 60-75, YDS 70-75 arası.
Üniversite ve meslek konusunda çok kararsızım, sene sonuna kadar netlerimi TYT'de 80-85 civarına çekebilirim.
Maaş ve yerleşme konusunda rahat bir meslek arıyorum fakat hem okulda hem yakın çevremde tavsiye alabileceğim kadar tecrübeli biri yok, okulda sayısalcı olduğum için dil konusunda cok sallamiyorlar dikkatimin dağılmaması için fakat ben dil bölümünden tercih yapma konusunda cok eminim.
Fikirlerinizi bekliyorum.
İngilizce.

Rahat bir meslek yok.
Maaş da seviyeye göre değişir.
Tercüman, Rehber, dış temsilcisi olabilirsin. İlgisiz bir iş de olabilir.

Rahat bir meslek yok.
Maaş da seviyeye göre değişir.
Tercüman, Rehber, dış temsilcisi olabilirsin. İlgisiz bir iş de olabilir.
öğretmenlik?
Hacettepe tarzı iyi üniversiteler geliyor, severek de yaparım fakat yerleşme konusu şüphede bırakıyor

Dil bölümünden güzel iş bulmak istiyorsan kendini geliştirmeye önem göstermen lazım, yani birden fazla yabancı dil öğrenmen gerekebilir. Dil alanında iş kariyeri hiçbir zaman rahat değil ve etraftan da bilgi alman gerçekten zor, o yüzden sadece İngilizce ile öğretmenlik dışında pek bir şey göremiyorum. Şu an tercümanlık sağlık turizminde çok popüler, onun dışında bakanlıklar var ama oralarda iş bulmak zor çünkü dilde iş ilanlarını nadir açıyorlar, tercüman atamaları çok az ve bu yüzden KPSS puanları aşırı yüksek olabiliyor.
Benim tanığım çoğu dilci öğrendiği yabancı dili kullanarak yan bir yetenek elde edip onun üzerinden kariyerlerini belirlediler.

Dil alanında en yüksek. Yoksa Özel Eğitim Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği çok daha iyi.
Brans dedim dostum. Fizik ogretmenligindan daha yüksek, matematik ogretmenliginden daha yuksek. O bakimdan yani. Yoksa sinif ogretmenligi ayri olay.

ne tarz yetenekler mesela?

ne tarz yetenekler mesela?
Grafik tasarımla uğraşıp o yönde ilerleyen vardı, İngilizcesi iyi olduğu için sonradan okulu bırakıp gemicilik kursuna gidip uluslararası seferlerde güvertede personel olarak çalışan bir tanıdığım oldu, yine kodlamaya yönelen çok var İngilizce bildiği için, ben de mütercim tercümanlık okuyorum ben de yavaştan sunucu bakım vb tarzında eğitimler arıyorum.
Eğer böyle alanlara yönelmeyi istemiyor ve sadece dil alanından gitmek istiyorsan da tam olarak ne yapacağına karar vermen gerek. Benim gördüğüm genelde pek planı olmayanlar öğretmen ya da akademisyen olmaya çalışıyorlar, ki yapabiliyorlarsa da kötü bir seçenek değil. Ben öğretmenlik yapamayacağımı bildiğimden, benim gibi insanlar özel sektörde veya bakanlıklarda çalışmak istiyorlarsa bir alan üzerinde çalışmaları faydalı olur. Örneğin dil okurken hukuk üzerinde çalışırsan Dış İşleri Bakanlığı'nın Avrupa Birliği biriminde hukuk çevirileri yapabilirsin (tabii bakanlıklara girmek zor çok çaba gerek), tıp terimleri üzerinde yoğunlaşırsan hastanelerde tercüman olabilirsin, teknoloji üzerinde yoğunlaşırsan şirketlerde kullanım klavuzu çevirileri tarzı şeyler yapabilirsin, video oyunları üzerinden gidersen video oyunu yerelleştirme sektörüne girersin ki şu anda da ülkemize çok lazım olan bir şey (tabii video oyun çevirmenlerine Türkiyede talep ne kadar bilmiyorum) gibi. Yani dil bölümünde üniversitenin verdiğinin üstüne çıkmadan yalnızca sınavlara gir-çık şeklinde devam edersen sonunda büyük hayal kırıklığına uğrayabilirsin.
Hatta şahsen sayısal yapabilseydim dil bölümünü yazmazdım, onun yerine yazdığım alana devam ederken bir yandan dil öğrenmeye uğraşırdım çünkü Türkiye'de iyi üniversiteden kötüsüne genel olarak iyi dil eğitimi alamıyorsun. Bunun temel sebebi dil bölümünü açan okul yabancı ülkelerdeki gibi "Dil Enstitüleri" veya "Dil Okulları" değil, hem mühendis hem de tıpçı yetiştiren üniversite sana dil eğitimi vermeye çalışıyor. Örnek olarak Türkçe'ye "bilgisayar" gibi mükemmel bir yerelleştirmeyi sağlayan Aydın Köksal bilgisayar mühendisi bir dil bilimciydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…