Dil altı B12 alınmalı mı?

cristophernaldo

Centipat
Arkadaşlar normal hayatımda B12 eksikliğini hiç yaşmıyorum desem yeridir. Maksimum olarak 2-3 ayda bir kan tahlili yapar değerlerimi hep takip ederim ama lise 2'den beri peşimi bırakmayan iğrenç bir durum söz konusu: Sınav, vize, final, sunum dönemine girdiğim zaman yaşadığım stresten ötürü B12'im inanılmaz geriliyor ve normalde belki de 1-2 günde halledebileceğim konuları 4-5 güne taşımak zorunda kalıyorum. Şu an 19 yaşındayım ve son tahlilimde B12'im 360 çıktı normalde 570-600 arasında dolanıyorken stres işin içine girdiğinde bir anda geriliyor. En büyük sıkıntım şu: Normalde çok ezber yaptığım gün içerisinde akşama doğru o ezberler aklımdan çıkar gibi olduğundan yüzlerce kez tekrar ederdim sonrasında yatıp kalktığım zaman sabahında her şey aklımda olurdu, bütün ezberler aklımda dururdu. Ama şu son 2-3 senedir bu olay komple bitti desem yeridir. Tribeksol hiçbir işe yaramıyor, bu dönemlerde haftada 3 gün falan dilaltı B12 kullansam etkisini görebilir miyim? Beslenme düzenimde de herhangi bir sıkıntı yok bu arada bunun da bilgisini vereyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…