Dil bilgisi nasıl halledilir?

Lord345

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS TUF Gaming A15 FA507NVR

NVIDIA® GeForce RTX™ 4060 Laptop GPU 8GB GDDR6
Meslek
Öğrenci (Mezun)
Merhaba herkese iyi sosyaller dilerim. Sizlere bir sorum var sayısalcıyım hedefim yüksek ve sözel derslere kafam hiç basmaz. Geçen sene önemsemedim ve çok büyük bir hata yaptım bu sene bu hataya düşmeyip amele gibi sosyalede çalışıyorum yavaştan iyiye gidiyorum gibi hissediyorum sosyal açısından ama dil bilgisi hiç gelişmiyor. Konu dinliyorum soruya geçiyorum 5 dk bir soruya düşünüyorum yanlış yapıyorum kafayı yiyorum. Bana nasıl çalışmam gerektiği hakkında yardımcı olur musunuz?

@rebatr Türkçe dil bilgisinden bahsediyor konu sahibi.

@Lord345 Türkçe dil bilgisi o kadar zor bir konu değil aslında. Anlatan hocayı değiştirip farklı hocalara bakın isterseniz. Mutlaka not çıkartın, yararı olur.

Hocam dil bilgisi son yıllarda çok kolay çıkıyor ben hocalara geldikten sadece sınavlardan çıkan konuyu izliyordum gidip zıt anlam falan izlemeyin yani, sonra sorulara geçiyordum 2-3 tane çözüyordum baktım o o çözdüklerimi sallıyorum ya da emin olamıyorum soruları video çözümlerini izleye izleye gidiyordum. Tüm dil bilgisine bir hafta bile vermemişimdir max 7-8 saat çalışmışımdır 2024 tytde kolay olmasından dolayı fulledim. Dediğim gibi yapın soru çözüm izleye izleye, mesela baktınız zamir ne isim tamlaması ne kafanız karışıyor bilmediğiniz kelimeleri hemen google'a yazıp bakın soru çözümü izlemeye öyle devam edin.

Emek Taştan'ın 3 saatte anlattığı video. Her 2 3 günde 1 konu. 1 konu yarım saat sürüyor, not ala ala dinleyin (1 konu ortalama 30 dk) sonrasında 1 2 gün o konunun sorularını çözün. 1 2 haftada biter.

Hocam eyvallah tavsiyeniz için peki temeli olmayanlar için soru üzerinden konuyu kavratan hoca varmı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…