Dil bölümünden mezun olarak hangi meslek yapılır?

yok1764

Decapat
Daha fazla  
12. sınıfım dil okuyorum, YDT bitirdim diyebilirim kafamı toplayıp çözünce 75 altında yapmıyorum, TYT şu an 50 net falan ama geliştiririm onu 75'lere. Ne meslek yapacağımı ne okumam gerektiğini bilmiyorum. İngilizce öğretmeni olmak isterim tam benlik meslek ama ataması yok. Hayattan fazla bir beklentim yok yemek yerken 2 kere düşündürmeyecek bir maaşım olsun yeter benim için. Direkt okunacak iyi meslekli bir bölüm veya bir bölümün diplomasını alıp bağlantılı yerlerde çalışmak gibi önerileriniz var mı? Ne yapmalıyım?

İngilizce öğretmeni olun, özel okullar ve kurslarda çalışın. Önerim bu.

Çevirmenlik gibi mesleklere de geçebiliyorsunuz diye biliyorum.

Bende dil okuyorum ve üniversitede Japon Dili ve Edebiyatı bölümünü düşünüyorum. Sana tavsiyem başka dillerde öğren, kendini yurt dışına at. Turzim veya ticarete yönelebilirsin çünkü İngilizce öğretmenliği gibi mesleklerin artık bir geleceği yok. En azından TYT yapabiliyorsun ben onu yapamıyorum o yüzden avantajlısın. Farklı diller öğrenirsen özel ders verebilir veya farklı kurumlarda çalışarak ek maaş alabilirsin.

Yan olarak Rusça öğrenmeyi düşünüyorum. Fakat yine de bir tür öğretmenlikten ilerlemek istiyorum ek ders olur özelde olur falan... Fakat bunun için ne okumalıyım İngilizce açısından onu bilmiyorum. İngilizce Öğretmenliği okuyabileceğimi biliyorum tabii ki ama daha genel bir iş alanına hitap eden bölüm var mı diplomasıyla? Örneğin İngiliz Dili ve Edebiyatı okuyan öğretmen olabiliyor mu?

Ben olabilir diye biliyorum. Tanıdığım biri Almanca Dili ve Edebiyatı okuyor ve öğretmen olmayı düşünüyor. Yani illa öğretmenlik bölümü okumana gerek yok bunun için. Rusça ticaret açısından pek tercih edilmiyor bu yüzden İngilizceni ana dil düzeyinde geliştirip, Çince, Almanca gibi turizm ve ticaret açısından daha olanaklı diller öğrenirsen hem öğretmenlikte işini görür hem de birden fazla dile özel ders verebilecek olduğun için gelirin artar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…