Dil okunur mu?

xkolyy

Centipat
Daha fazla  
Hocam selam öncelikle.
Şu anda 10. sınıf birkaç ay içerisinde bölüm seçeceğim.
Bölüm olarak dil düşünüyorum, İngilizceye yatkınlığım var.
Sayısala kafam da basıyor ama sayısal seçtiğim zaman uzun süre ders çalışamam, çevrem sayısal seçmemi istiyor meslek daha fazla diye, eğer sayısal seçersem yazılım mühendisliğinden gideceğim.
Bir yandan da akrabamın kuyumcu dükkanında altın ustasının yanında çırağım, tatillerimde orada çalışıyorum ve bu mesleği öğreniyorum, altın ustaları aylık 50-60 bin TL para alıyor, ustamda yaşlı biri ve yakın zamanda bu işleri bırakacak.
Benim bir hayalimde Amerika'ya gidip oyuncu olmak, oyunculuk yeteneğim var ama Türkiye'de oyuncu olmak istemiyorum.
Sizce hangi bölüm seçmeliyim?

Hocam selam öncelikle.
Bölüm olarak dil düşünüyorum, ingilizceye yatkınlığım var.
Sayısala kafam da basıyor ama sayısal seçtiğim zaman uzun süre ders çalışamam, çevrem sayısal seçmemi istiyor meslek daha fazla diye, eğer sayısal seçersem yazılım mühendisliğinden gideceğim.
Bir yandan da akrabamın kuyumcu dükkanında altın ustasının yanında çırağım, tatillerimde orada çalışıyorum ve bu mesleği öğreniyorum, altın ustaları aylık 50-60 bin TL para alıyor, ustamda yaşlı biri ve yakın zamanda bu işleri bırakacak.
Benim bir hayalimde Amerika'ya gidip oyuncu olmak, oyunculuk yeteneğim var ama Türkiye'de oyuncu olmak istemiyorum.

İngilizceye yatkınlığın varsa ve ders çalışamayacaksan sayısal asla seçme dilden devam et. Para problemini sorun etme dil seçtikten sonra doğru bölümü okuyup sonrasında ve eğitim sırasında doğru işler yaparsan paranıda kazanırsın hem de çok temiz para kazanırsın üstüne istediğin ülkeye gidersin. Ders çalışamayıp sayısal seçersen sonu hüsran olur benden söylemesi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dil okumadan da dil okuyarak edinebileceğin meslekleri, yalnızca kendini geliştirerek edinebilirsin. (Devlet kadrosu ve öğretmenlik gibi spesifik sertifika gerektiren bölümler hariç). Dil okumak yerine alternatif bir şey okuyup dilini kendin geliştir, akademide öğreneceğin dil seviyesi geleceğini şekillendirmez, kendini geliştirmen şekillendirir.

11'de 6-7 saat düzenli olarak çalışıp 12'de de yine aynı disiplinle devam edebilirsen sayısal yaz rahat ilk 1000 gelir düzenli çalışırsan şimdiden. Dilde seçebilirsin ama mantıklı mı dersen eksilerini sıralayalım;
Öncelikle hor görülme olur toplum tarafından insanların fikirlerini (bence önemseme) fazla önemseyip kafaya takıyorsan 2 kez düşün. İkincisi iş bulma sıkıntılı olur ne kadar çalışsanda dil öğretmenliği ve çevirmenlik dışında gidebileceğin ne kadar alan var şaibeli ancak yurt dışına gitme şansından mevcut. Bunun dışında artıları eksileri mevcut en büyük artısı günümüzde belki de yurt dışına çıkabilme imkanı tanınıyor olması ama sorup soruşturmak lazım. Ben senin yaşına dönebilsem ilk cümledeki gibi yapardım.

Hocam selam öncelikle.
Bölüm olarak dil düşünüyorum, ingilizceye yatkınlığım var.

Size bağlı hocam yurt dışında özgür çalışmak istiyorsanız dil mantıklı olabilir. Sayısala kafanız basıyor olabilir ama ortalama olarak lise+4sene yani ortalama olarak 6 sayısala kafa yormak zorundasınız hatta tıp seçerseniz bu süre otomatik olarak 8 oluyor ama alacağınız maaş da buna bağlı artıyor. Dil bildiğim pek talep görmüyor ana en kötü kur rehberi olur biraz alırım diyorsanız ya da yurt dışı hayaliniz varsa elbette dil öneririm. Bu soru tamamen size, çevrenize, kapasitenize, bilginize ve yapabileceklerine bağlı değişir hocam.

Size bağlı hocam yurt dışında özgür çalışmak istiyorsanız dil mantıklı olabilir. Sayısala kafanız basıyor olabilir ama ortalama olarak lise+4sene yani ortalama olarak 6 sayısala kafa yormak zorundasınız hatta tıp seçerseniz bu süre otomatik olarak 8 oluyor ama alacağınız maaş da buna bağlı artıyor. Dil bildiğim pek talep görmüyor ana en kötü kur rehberi olur biraz alırım diyorsanız ya da yurt dışı hayaliniz varsa elbette dil öneririm. Bu soru tamamen size, çevrenize, kapasitenize, bilginize ve yapabileceklerine bağlı değişir hocam.

Sondaki cümle her şeyi açıklıyor. Hayalin içinde zorda olsa yurt dışında oyunculuk yapmış Türk bir oyuncuyla iletişim kurabilirsen geleceğini şekillendirebilmen için daha iyi olur benim bildiğim Prison Break'te ve Spider-Man evden uzaktada oynayan numan acar var ona sosyal medyadan ulaşabilirsen sor imkanları şartları, ama tek hedefin bu yönde olmasın kolay veya çok da çalışılarak elde edilebilen bir meslek değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı