Dil okuyacak öğrenci için öneriler

LapTop_Kardeş

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar benim dilim diğer derslere nazaran daha iyi. 9. sınıftayım. Dil bölümü okumayı hedefliyorum. Dil okuyan abilerim ve ablalarım bana bir öneriniz var mı? Sabah akşam kelime mi çalışmalıyım? Başka öneriniz varsa alabilirim.

Kanka dil bölümünde tamam kelime çalışmak dizi film izlemek İngilizceyi geliştirmek iyidir ama senin sıralamada bir yerlere gelebilmen için fen de yapabilmen lazım.
Kelime çalış ing paragraflarını çöz.

Film izleyerek geliştirebileceğimi yeni öğreniyorum. Belirli dizi/film var mı? Yoksa herhangi İngilizce dizi olur mu?

YDT sınavlarına bir göz gezdirmenizi tavsiye ederim, şu anda gördüğünüz İngilizce biraz yanıltıcı olabilir.

Dil bölümünde sınıf olarak izleyeceğiniz bir planınız elbette olacaktır, ona ek olarak üstte de önerildiği gibi dizi-film izlemek, oyun oynamak veya kitap okumak gibi basit aktivitelerle kelime bilginizi destekleyebilirsiniz. Zaten YDT sınavlarına baktığınızda da fark edeceğiniz ilk şey soruların genel olarak aynı olması olacaktır. Belirli bir seviyede gramer bilgisinin yanında kelime bilginizin yardımıyla sınavı rahat bir şekilde yaparsınız. Tabii bu kelime bilgisinin üzerine düşmeye gerek yok demek değil, sınavlarda gözden kaçan genelde iki kelime arasındaki ufak anlam farkları oluyor.

Gramer konusunda çok yapacak bir şey yok, gramer kitabıyla yatıp kalkmak zorundasınız. Temeliniz sağlam olduğu sürece üste eklenen gramer bilgileriyle fazla bir sorun yaşamamanız lazım. Dil bölümünde tahmin edilebildiği gibi daha üst düzey bir İngilizce kullanımı hedeflenir. Bu nedenden dolayı bazı dilci arkadaşlar tarafından kullanımına gerek olmadığı düşünülen zamanları da kullanabiliyor olmanız gerekir. Aynı zamanda yine farklı bağlaçlar ve bu bağlaçların uygun kullanımı gibi gözden kaçma sonucu hata yapılma payı yüksek olabilen konulara odaklanılır. Bunlar da aklınızda bulunsun.

Bilgi için teşekkürler. Yarın okuldan geldiğimde YDT sınavına bir bakarım.

Film izleyerek geliştirebileceğimi yeni öğreniyorum. Belirli dizi/film var mı? Yoksa herhangi İngilizce dizi olur mu?
hocam Stranger Things izleyebilirsiniz mesela ama herhangi bir ingilizce dizi/filmde izleyebilirsiniz

Hocam dil bölümü için kelime bilgisi önemli ama yeterli değil, İngilizce kitaplar, haberler, diziler ve takip et. İleride TYT AYT için grameri sağlam tut günlük hayatta İngilizce konuşabilirsin mesela kendi kendine düşünürken bile İngilizce düşünmeye çalış.

Arkadaşlar Türkiye'de dilin önü açık mı? Yani rahat bir şekilde meslek edinebilir miyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…