Dil seçmek mantıklı mı?

Dostum ben de dil bölümündeyim. Öncelikle özelliklerimiz derslerimiz neredeyse aynı. Ayrıca sana dilin gelecek vaat etmediğini söyleyenlerle muhatap bile olma. Dil şimdi de önemli gelecekte de olacak. Başarılar.

Kimse dil gelecek vaat etmiyor diye bir şey demiyor sınırlı diyorlar sadece onda da haklılar hele hele yurt dışında kimse 2.dili İngilizce olan birisini almaz. El altında Afrika'da bile sömürgecilikten dolayı anadili İngilizce olan sürüyle insan var. Dil okunacaksa sadece 2 sektörde iş bulabilir onun harici boş.

İngilizce'ye karşı çok ilgim var yorumunuz için teşekkürler
Bu arada sizi korkutmak için falan demedim, yanlış anlamayın. Bana "kardeşim ben 2 sene yattım şimdi üni okuyom yaa!) diyenler olmuştu ve kolay sanmıştım, hiç değil. Yüksek ihtimal o arkadaşın okuduğu üniversite kars falan.

Yurt dışı konusunda nasıl yardımcı olabilirsiniz? Dil öğrencileri daha kolay şekilde gidebiliyor mu?

Matematiğim çok kötü değil. Çalışınca ortalama şekilde yapabiliyorum.

Dilci isen universite sınavında TYT matematikten minimum 30 net yapmalısın ha ben paralı okurum diyorsan 10 nete bile paralı uni bulabilirsin. Ama yerinde olsam sayısal seçerdim.

Eşit ağırlık veya sözel okuyup işsiz kalmaktan iyidir o 2 sektör.

Yurt dışı konusunda nasıl yardımcı olabilirsiniz? Dil öğrencileri daha kolay şekilde gidebiliyor mu?

Dil öğrencisi olursan anca kampla falan gidebilirsin yukarıda da dediğim gibi sadece dil ile hiçbir ülke seni almaz ama sen o dil ile mühendislik yapabiliyorsan alırlar.

Eşit ağırlık veya sözel okuyup işsiz kalmaktan iyidir o 2 sektör.

"Eşit ağırlık ve sözel okuyup işsiz kalmaktan iyidir" hayatımda bu kadar genel konuşup boş yapılan cümle görmedim. Eşit ağırlığın içinde yönetim bilişim sistemleri hukuk uluslararası ticaret finans gibi tonla bölüm var bu bölümleri Anadolu'nun ücra kısmında değil düzgün okuyup çeşitli stajlarla ve programlarla geliştirip işsiz kalan kimseyi görmedim. Sözel de bile yeni medya görsel iletişim tasarım gibi alanlarda en kötü video edit montajında kendini geliştirip çok büyük şirketlerde çalışan arkadaşlarım var bence sen genel konuşma.

3. bir dil daha ekleyip, özel bir şirkette satış/pazarlama kısmında çalışırsanız ve müdürlüğe yükselirseniz her yere gidersiniz. Benim bir tanıdığım ismini unuttugum isviçre merkezli bir özel okulda pazarlama müdür ve hem euro ile maaş alıyor, hem evden çalışıyor ,hem de yurtdışına çıkıp duruyor. Yani o konu size kalmış, kendinizi geliştirirseniz ve tercümanlık bölümü okursanız çıkarsınız yurtdışına.

Anladım teşekkür ederim.

Anadolu'nun ücra kısmında değil düzgün okuyup çeşitli stajlarla ve programlarla geliştirip işsiz kalan kimseyi görmedim.
Öyle yerlerde okursan hiçbir yerde işsiz kalmazsın zaten. Dil bölümünün önü gayet açık, isteyen istediğini de yapar o bölümde. Dil sadece öğretmen veya tercümanlık değil, onun da alt başlıkları olduğu gibi; elçilikler, özel okullar, özel şirketler veya global yayınevleri gibi yerlerde çeşitli iş imkanlarına sahip bir bölüm. Asıl siz çok genel konuşmayın.

Yorumunuz için teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…