Kafanı karıştırmak istemem ama bence 'kötü' bir üniversitede mantıklı eğitim, iyi bir üniversiteden daha iyidir. Ve diğer büyük üniversitelerin yanında Ege, DEÜ vs. iyi olmuyor, kaldı ki eğitimleri de iyi değil, okulların kendisi bile o kadar eski görünüyor ki... modernlik dışı.
Tek yeteneğiniz dil çünkü bugüne kadar başka bir şey öğrenmediniz belki denemediniz, ben de aynıydım. Kullanılmamış büyük bir potansiyel var aslında.
Yani en basiti Unreal Engine ile alakalı mesajınızı gördüm, oradan bir oyun geliştirici bile şu an sektörde çok aranıyor. Liseden bir arkadaşım milyonluk sıralamayla falan Kıbrıs'ta oyunla alakalı bir şey okuyordu, hayatı da çok iyiydi her şey genel daha ucuz. Kendini geliştirdikçe staj vs. çok rahat bulursun. Alta Karabük Üniversitesi'ndeyken hazırlıkta staj bulan birinin videosunu bırakacağım. O kanala bakmanı da öneririm. Yani bunu belki mütercim tercümanlıkta yapamazsın, ama daha hızlı gelişime açık, örneğin oyun geliştiricilikte kendi kendine 6-9 ayda bir yere gelip yapabilirsin.
Notlarını yüksek tutarsan dediğin gibi yatay geçiş yapabilirsin.
Bunu kesinlikle izlemeni öneririm.