Dilden üniversiteye gitmek mantıklı mı?

taktaktak

Hectopat
Merhaba, 12. sınıfa geçiyorum. Bu yıl sayısal bölümündeyim ama beceremiyorum, dilim iyi sayılır. İngilizceden girsem ne meslek olabilirim diye düşünüyorum. Çok fazla seçeneğim yok ve düşünecek vaktim kalmadı. Dilden gireceksem dil kursuna yazılmam lazım, sayısaldan gireceksem etüt ne yapacağımı bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dilden tercümanlık, rehberlik, öğretmenlik gibi meslekleri yapabilir, dil üzerine yoğunlaşacağınız için dil ile alakalı meslekleri yapabilirsiniz. Bunları yapmak istiyorsanız dil bölümü okuyabilirsiniz, neden olmasın? Hangi mesleği yapmak istiyorsunuz?

Dilden tercümanlık, rehberlik, öğretmenlik gibi meslekleri yapabilir, dil üzerine yoğunlaşacağınız için dil ile alakalı meslekleri yapabilirsiniz. Bunları yapmak istiyorsanız dil bölümü okuyabilirsiniz, neden olmasın? Hangi mesleği yapmak istiyorsunuz?

Host olmak istyordum ama torpilsiz işe girmek çok zor.

Hangi dilden gireceğine bağlı. İngilizceyi artık istiklal caddesindeki köylü büfeci bile biliyor yerinde olsam daha marjinal bir dil tercih ederdim. Geçen Çince okumak isteyen bir kullanıcı vardı burada aklıma o geldi şu an. Tabii bu benim fikrim.

@taktaktak, anlıyorum. Yapmak istediğiniz başka bir meslek var mı?

@taktaktak, anlıyorum. Yapmak istediğiniz başka bir meslek var mı?
Bankacı

Hangi dilden gireceğine bağlı. İngilizceyi artık istiklal caddesindeki köylü büfeci bile biliyor yerinde olsam daha marjinal bir dil tercih ederdim. Geçen Çince okumak isteyen bir kullanıcı vardı burada aklıma o geldi şu an. Tabii bu benim fikrim.

İngilizce daha sonra Almanca Fransızca'ya da felemenkçe düşünüyorum.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı