Din dersinden muaf olmak

Muas

Picopat
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, İslam'a karşı herhangi bir kinim yok.

İncil, Tevrat ve Kur'an'ı okudum, araştırmalar yaptım, ibadethanelere gittim ve sonunda kendimi böyle hissettiğim için ateist oldum. İsterseniz konuya geçelim. Din dersi ile alakalı herhangi bir karşıtlığım yok. Din dersinden muaf olmak istememin sebebi, öğretmen ve öğrenciler tarafından yaşadığım ayrımcılıktır. Neredeyse her din dersinde dolaylı veya dolaylı bir şekilde ben hedef gösteriliyorum ve bunların çoğu öğretmenler tarafından yapılıyor. Kendim barış içinde yaşamak istiyorum ama sebepsiz bir şekilde Müslümanlar tam tersini istiyor. Size yaşadığım iki tane olayı anlatayım:

1. Olay
    Öğretmen: "Oğlum, sen aslında ateist değilsin, şaşırmış bir Müslümansın."
    Ben: "Anlıyorum."
  2. Olay
    Öğretmen: "Oğlum, bak bir kitap aldım, adı ne biliyor musun?"
    Ben: "Hayır."
    Öğretmen: "Ateistlere deki."
    Ben: "Anlıyorum."
Ben artık bu benzer durumları yaşamak istemiyorum. Öğretmeni şikayet etmek yerine din dersinden muaf olmak istiyorum. Olabileceğimi biliyorum ama nasıl deneyimler kazanacağımı bilmiyorum. Bu konuda benzer deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Not: 11. sınıftayım.

Din kültürü dersinden muaf olman için nüfus kaydındaki din kısmında Musevi ya da Hristiyan yazması gerekiyor. Bunu eğitim-ögretim yılı başında belgelendirip okul idaresine sunduğunuz takdirde muaf olursunuz. Musevi'lik, Hristiyan'lık ve Müslüman'lık haricinde farklı bir inanış içinde bulunmanız belgelendirilemediği için muaf olamazsınız.

Din dersinden muaf olmak istemen bana göre gereksiz. Öğretmen konusunu okul idaresiyle konuşabilirsin.

Aslında okul idaresine giderek durumu belirtin ve bu sebepten din dersinden muaf olmak istediğinizi belirtin. Muhtemelen gereken yapılır ve zorunlu din dersi, bana göre insan hakkı ihlalidir çünkü koskoca din dersinde tek din anlatılıyor. Onun yerine Hristiyanlık, Yahudilik vb. gibi dinlerin de anlatılması gerekir. Çocuk da ona göre kararını verir. Sadece İslam anlatılıyor, bu da yanlış işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…