Dinamik Diski Tek Parça Basit Diske Çevirme

Corleone

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yeni SSD aldım. Eski HDD C ve D olarak 2 parça halindeydi. D'yi depo olarak kullanıyordum. C'yi biçimlendirdim. SSD'ye Windows'u kurdum. Daha sonra HDD'yi tek parça haline getirmek isterken dinamik diske çevirmiş oldum ve disk yönetiminde 2 parça halinde gözüküyor. (Şu anki D'de 385 GB veri var.)

Sorum şu; HDD'deki dosyalarımı kaybetmeden tek parça basit diske nasıl çeviririm. Yardımlarınızı bekliyorum.
Adsız.png

Çözüm
Disk içerisindeki verilerden SSD'ye sığacak kadarını en azından en önemli olabilecek kısmını kopyala. Sonrasında istersen videodaki yöntemi dene ya da almadığın verilere veda edip bölümleri silip temel diske çevir.
Videoda dönüştürme sonrasında veri kaybı yaşamamış, önemli dosyalarını aldıktan sonra ilk onu denemeni öneririm.
Formatlama dan olmuyor diye biliyorum bende aradım çaresini ama format atarken kurulacak diski seçme kısmında 2 diski de birleştir diyerek çözdüm. (Tüm verilerim gitti)

Eğer şu haliyle C ve D disk içeriğini görebiliyorsanız bir önerim var ve o şekilde verilerinizi alabilirsiniz.
C ve D içerisinde verileri görebiliyor musunuz?
Disk 0'da her iki bölümü de D olarak tanımlamış.
293GB olan kısım sizin eski C bölümünüz, doğru mu?
Bu bölümde veri yok, doğru mu?
293GB olan kısıma yeniden harf tanımlamaya çalışarak E şeklinde ayarlamayı deneyin, değiştiriyor mu bunu görelim önce.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
şu videoyu incele istersen.

Son düzenleme:
Eğer şu haliyle C ve D disk içeriğini görebiliyorsanız bir önerim var ve o şekilde verilerinizi alabilirsiniz.
C ve D içerisinde verileri görebiliyor musunuz?
Disk 0'da her iki bölümü de D olarak tanımlamış.
293GB olan kısım sizin eski C bölümünüz, doğru mu?
Bu bölümde veri yok, doğru mu?
293GB olan kısıma yeniden harf tanımlamaya çalışarak E şeklinde ayarlamayı deneyin, değiştiriyor mu bunu görelim önce.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
şu videoyu incele istersen.

C ve D içindeki verileri görebiliyorum.
293 GB'lık bölüm eski C bölümüm, doğrudur.
Verilerin hepsinin 637'lik bölümde olduğundan emin değilim.
293'lük kısma E harfine atadığımda karşımıza çıkan sonuç:
1.PNG
2.PNG

Disk içerisindeki verilerden SSD'ye sığacak kadarını en azından en önemli olabilecek kısmını kopyala. Sonrasında istersen videodaki yöntemi dene ya da almadığın verilere veda edip bölümleri silip temel diske çevir.
Videoda dönüştürme sonrasında veri kaybı yaşamamış, önemli dosyalarını aldıktan sonra ilk onu denemeni öneririm.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı