Dinamik IP'mi? Statik IP'mi?

safa_balci

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.
TP-Link Archer AX-50 router kullanıyorum. Fakat ara ara internetimde kopma oluyor.
Router ara yüzüne bağlandım DHCP sunucum açık ve IP tipim dinamik.
Modemim Router'im ve kablom sağlam. PC'de virüsde yok. Sürümler router dahil güncel.
Şimdi bazı okuduğum yazılara istinaden sormak istiyorum.
İp'mi statik IP'ye çevirsem router ara yüzünden ve DHCP sunucusunu kapatsam anlık kopmalar sizce gider mi?
Deneme yanılma yöntemleriyle maalesef ilerlemek zorundayım
Ve bunları yaptıktan sonra artı ve eksileri neler olacak merak ediyorum.

İp'mi statik IP'ye çevirsem router ara yüzünden ve DHCP sunucusunu kapatsam anlık kopmalar sizce gider mi?
Gitmez. Public IP'yi Statik IP yapacaksanız da Dinamik yapacaksanız da anlık kopma gitmez.
Modem arayüzünde cihazlara Statik veya Dinamik IP tanımlamak da pek çözmez.

Bağlantı stabilitesini ancak bir yöntemle arttırabilirsiniz bağlantı açısından. Bu da bağlantı sağlanmak istenen cihaz üzerinden modeme Statik bir IP tipi ile bağlanmaktır. Bakın modemden statik vermek demiyorum. Misal telefon olsun. Telefondan modeme statik yapacaksınız.

Telefonunuz da ağ geçidi, ağ maskesi, DNS adresleri ve son olarak IP adresini ayarlayıp bağlantı kur'a basacaksınız. Bu biraz iyileşme sağlayacaktır. Genelde ben baz istasyonlarına karşı kullanıyorum. Pek etkili oluyor mobil veri bağlantılarında bu yöntem.
Anlık kopmalar için başka çözümler denemelisiniz.

Bunun bir faydası olacağını sanmıyorum.

DSL bağlantısı kopuyorsa altyapınızda veya evinizde kullandığınız hat kablosunda sorun vardır. Router ile cihazlar arası bağlantı kopuyorsa bu da routerın kendisi ile alakalıdır. Wi-Fi bağlantısı kopuyorsa farklı yayın kanalları denenebilir, 2.4 GHz ve 5 GHz band geçişlerini durdurup bu kanallar için ayrı ayrı erişim noktası açabilirsiniz. Buna rağmen kopuyorsa router için firmware güncellemesi yapabilirsiniz. Son çare cihazı servise göndermek.

Yani IP adresi rezervasyonu yapmak veya İSS'den statik IP hizmeti almak kopma sorununu çözmez. Bağlantı kurulduktan sonra cihazlara internet gelmiyor veya geç geliyorsa o zaman bağlanan cihazlar üzerinden manuel IP verebilirsiniz.

Bilgilendirmeler için çok teşekkürler arkadaşlar. Router zaten yeni güncelledim bir daha yaparsa ilk işim Kablonet teknik servisini mi çağırmak olsun yoksa PC format mı? Önce hangisini denemeliyim sizce?
Bir de router ara yüzündeki DHCP sunucusundaki etkinleştir butonundaki Tik'i kaldırıp kaydettim. Eski Tik'li haline aliyim mi yoksa bir deneyeyim mi bu şekilde?

Hat gürültüsü ile alakalı olabilir. Müşteri hizmetlerini arayarak kontrol ettirebilirsin. Normal dışı ise ayarlarlar hemen.

Çok teşekkürler.
Konu açıklığa kavuşmuştur.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…