Dinim ne?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Dead Girl

Centipat
Yer
İzmir/Buca
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba hangi dine inandığımı bulamıyorum. Tanrı olduğuna inanıyorum fakat peygamberlere, kutsal kitaplara inanmıyorum. Cennet cehenneme inanıyorum. Tanrı bize dünyayı ve evreni yaratıp gitti. Sadece arada sırada yardım ediyor. Duaların gerçek olacağına pek inanmam fakat şükretmek için dua edilir bence. Ben hangi dine inandığımı bulamıyorum. Benim inanıp inanmadıklarım hangi dini temsil ediyor?

Merak ettiğim için soruyorum Tanrı'nın Dünya'yı yaratıp gittiğine inanıyorsan cennet cehenneme neden inanıyorsun. Yani zaten umursamıyor ve kontrol etmiyorsa sonunda neden bir ceza ve ödül sistemi olsun?

Bence sen bir Deistsin. Çünkü Tanrıya ve yaptıklarına inanıyorsun, fakat dine inanmıyorsun. Yani bir dinin yok. İnanıyorsun.

Deizme benziyor, araştırabilirsin.
Deizmin dediği her şeye de birebir inanmak zorunda da değilsin. Kendi fikirlerin ya da deizm ile uyuşmayan düşüncelerin de olabilir. İnançların özgürlüğü de buradan gelir, dinler gibi her şeyi kabullenmen gerekmiyor.

Merhaba hangi dine inandığımı bulamıyorum. Tanrı olduğuna inanıyorum fakat peygamberlere, kutsal kitaplara inanmıyorum. Cennet cehenneme inanıyorum. Tanrı bize dünyayı ve evreni yaratıp gitti. Sadece arada sırada yardım ediyor. Duaların gerçek olacağına pek inanmam fakat şükretmek için dua edilir bence. Ben hangi dine inandığımı bulamıyorum. Benim inanıp inanmadıklarım hangi dini temsil ediyor?

Onu söyleyemiyoruz "maalesef"

Arada bir uğruyor ise neden cennet ve cehennemi yaratıp senin sevap ve günahlarını takip etsin. Tövbe yarabbim.

Din sözcüğünün kelime anlamı "Tapınmayı sistemleştiren olgu" seninki din değil inanç olur.
Belki deizm diyebiliriz. Bu arada kutdal kitaplara inanmıyorsun ama cennet ve cehenneme inanıyorsun, ilginç. Tüm insanlığı kapsayıcı bir ideallik olmadığına göre, inandığın tanrı cennetine girecekleri piyango ile seçiyor olmalı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı