Dinoraptzor'dan nasıl korunur?

Format atıldı zaten. Temizleyecek bir şeyi yok.

Aynı durumların bir daha yaşanmaması için bence bu programı kurması şart. Çünkü ben son zamanlarda hiçbir şey indirmemiş olmama rağmen çeşitli sitelerde açılan popup reklam sayfaları yüzünden bu virüs bana bulaşmış. Bulaştığı gibi de anında yokedildi. Konuyu açan arkadaşın da aynı sebepten dolayı bulaştığını düşünüyorum. Bir daha başına gelirse o kadar uğraşmasın diye.

Korsan ürün kullanmak için arada defender uygulamasını durdurduğunuz an bulaşıyor. Çünkü korsan uygulamayı defender açıkken yükleyemiyorsunuz. Korsan uygulama kullanmamaya çalışın faydasını görürsünüz.

Son düzenleme:
Şart değil. MBAM 30 gün anca korur süresi bitince sadece tarama özelliği çalışır.

14 günlük full deneme sürümü var. 14 gün sonra silip tekrar indirip kurunca yine deneme süresi veriyor yani devam ediyor sürekli. Zaten aktif olarak çalışmasına da gerek yok mesela benimki kapalıydı. Virüs böyle bir etki gösterince programı aktifleştirip kullanıp kapattım yine.

Sağ olun hocam bayağıdır bu virüsle uğraşıyordum sayenizde kurtuldum.

14 gün sonra silip tekrar indirip kurunca yine deneme süresi veriyor yani devam ediyor sürekli. Zaten aktif olarak çalışmasına da gerek yok mesela benimki kapalıydı.
Devam etmez, illegal şekilde dediğiniz sadece olur. Aktif olmasına da gerek var yanlış biliyorsun. Koruma aktifken olur kapalıyken değil.
Virüs böyle bir etki gösterince programı aktifleştirip kullanıp kapattım yine.
Etki göstermeden önlemek önemli olan. Bulaştıktan sonra silmeye uğraşmak akıl karı değildir.

Ediyor illegal değil program silip kurdukça sürekli deneme sürümü veriyor. Neden oluyor bilmiyorum crack tarzı bir şey de yapmadım kendi kendine veriyor. Benim kapatmamın sebebi bir defasında bana sormadan bilgisayarı yeniden başlattı. Önemli bir iş yapıyor olsam kötü bir durumda kalacaktım. O yüzden deaktif hale getirip sadece arasıra aktif edip taratmak için kullanmaya başladım.

Keşke daha önce ulaşabilsydiniz bana. 1 günüm bilgisayardakileri yeniden indirmekle geçti, eve geçince Kaspersky antivirüsü ve Malwarebytes adlı programları hemen kuracağım. Ayrıca asıl sorum bu lanet nasıl bulaşıyor? İnternetten indireceğim korsan oyunlar ya da programlar beni riske atar mı?

Riske atabilir ama bu virüs daha çok reklam virüsü gibi bir şey. Çünkü ben son zamanlarda hiçbir şey indirmemiş olmama rağmen çeşitli sitelerde herhangi bir yere tıklayınca açılan popup reklam sayfaları yüzünden bulaştığını düşünüyorum.

Bu virüs kesinlikle hafife alınacak birşey değil,

burdaki işlemleri yaparken tüm hizmetleri durdurmam söylendiği için durdurup tekrar başlattım. bilgisayarda pin devre dışı kaldı ve normal şifremide kabul etmedi. Lanet
Ayrıca Malwarebytes Anti Exploit programını kurdum ücretsiz olarak
birde Kaspersky Free AV kurdum. İnşallah artık yakamı bırakır bu virüs

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…