Dinozorların nesli tükenmeseydi insanoğlu var olabilir miydi?

İnsanlık devam ederdi her halükarda, evrim ve adaptasyon süreci ile ki bu ikisinin yanı sıra biz insanların diğer canlılara göre en büyük farklarımızdan birisi olan aklı kullanarak ne olursa olsun yaşam mücadelesi ve insanlık devam ederdi.

Dinazorlardan kat ve kat daha güçlü bir canlı ile yani kendimiz ile yüzyıllarca mücadele ettik etmeye de devam ediyor ki bunun yanı sıra bence ikinci güç olan insanlığın en büyük düşmanlarından birisi salgın hastalıklar yani virüsler ve bakteriler ile halen daha savaşmaya devam ediyoruz.

İnsanların gelişimi bir anda olmuyor ki sorun orada işte binlerce yıl geçmesi lazımdı ve bu binlerce yıl içinde dinozorlar bizi çoktan yemiş bitirmiş olurdu diye düşünüyorum.
O yönden düşünürsek geçmişte insanların çok daha kaslıyken zamanla bu hale evrildiğini de varsayabilir miyiz?

Aslında hayır, çünkü hayatta kalmamız için onlardan saklanmamız gerekirdi raptor gibi dinozorlar çok hızlı koşabilirler bu yüzden insanların nesli tükenirdi diye düşünüyorum.

O yönden düşünürsek geçmişte insanların çok daha kaslıyken zamanla bu hale evrildiğini de varsayabilir miyiz?

Geçmişte dediğimiz milyonlarca yıl öncedir anca hocam çünkü yani son 2000 yılda pek de değiştiğimizi sanmıyorum. Erkekler eskisi kadar maskülen değil doğru ama isteseler hala olabilirler yani sadece düşünce yapısı değiştiğinden toplum bu halde sayılır yoksa dediğim gibi tekrar eski günlerdeki gibi olabilirler.

İnsanı geçtim dinozorlar hüküm sürdüğü sırada büyük memeliler bile yoktu. Büyük memelerin gelişmesi dinozorların yok olmasıyla direkt alakalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…