Diploma için 100 TL istediler

Meslek lisesi bitirdiğim için iş yeri belgesi de veriyorlar. Onun için para ödüyor olabilir miyiz?
Hiç sanmıyorum. Öyle ise siz onları korkutmaya çalıştığınızda geri adım atarlarda öyle bir şey yoktur.

Can merhaba, yarın resmi tatil, okul kapalı. 100 TL herkes veriyor, diğer okullarda da alınıyor diploma için. Sene içinde okul aile birliği aidatı alınmadı, onun yerine mezun olurken son kez katkı bekliyoruz. Eksiksiz gelirsen Cuma günü seviniriz.
Böyle bir mesaj geldi arkadaşa.

Hala kandırmaya çalışıyorlar ya şaka gibi. Yok öyle bir şey, diğer okullarda alınıyorsa diğer okullarda da usulsüzlük yapıyorlar. Aidat, bağış zorunlu değil. Öğrenci hiçbir şey ödemek zorunda değil okula. Sene içinde de, mezun olurken de zorunda değil. Hiçbir şey ödemeyin.
Meslek lisesi bitirdiğim için iş yeri belgesi de veriyorlar. Onun için para ödüyor olabilir miyiz?
Öyle olsaydı o isim altında alırlardı parayı. Bağış adı altında alıyorlar çünkü başka türlü almaları yasak.

Başka bir okula sordum almıyorlarmış zaten. Ben bunu nasıl söyleyeceğim? Vermezlerse falan yani, üslubumu nasıl yapayım?

Başka bir okula sordum almıyorlarmış zaten. Ben bunu nasıl söyleyeceğim? Vermezlerse falan yani, üslubumu nasıl yapayım?

İstersen ailenden biriyle git. Seni sindirmeye çalışabilirler, fakat bir büyüğün yanında olursa o kadar üzerine gelemezler. Başta git direkt diplomamı almaya geldim de. Ödeme sorarlarsa yapmak istemiyorum, zorunda değilim de. Birçok duygu sömürüsü ve manipülasyon yapacaklar. Ödemek istemiyorum de ısrarla. İnsanları kandırıyorsunuz, doğru düzgün bağış isteseydiniz tamam ama sanki mecburiymiş gibi izlenim yaratarak manipüle ediyorsunuz. Diplomamı vermezseniz şikayetçi olacağım de. Mümkün olduğunca sakin kal kardeşim, haklıyken haksız duruma düşme. Senin için gittim yönetmeliği okudum az önce. Çok açık ve net bir şekilde yazıyor. Devlet liselerinde eğitim de diploma da ücretsiz ve sen bunlara beş kuruş borçlu değilsin. Bunu aklında tut ve hakkını savun yeter. Israrla vermezlerse okuldan çıkıp doğru en yakın milli eğitim müdürlüğüne.

Çok teşekkür ederim, cansın.

Lisede ne aidat ne de diploma parası verdim. Diploma parası verdiğime dair makbuz istiyorum üzerinde de diploma parası yazsın dersen istemezler. Bizim aidatlara da bağış yazıyorlardı en son rehberlik hocası uyardı öde artık diye. Eğer makbuza bağış yerine okul aidatı yazarsanız öderim dedikten sonra isteyen olmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…