DirectX 10 ve DirectX 11 arasındaki farklar neler?

muhammetsc

Decapat
Geçen PC'ye spintires yükledim ama GPU olmadığı için deli gibi kasıyordu dolap üzerinden 185₺ Palit 9400 GT 1GB satın aldım. Bir sorun olmazsa tahmini önümüzdeki hafta perşembe ya da cuma elime ulaşacak.

Almadan önce biraz internette bakındım özellikleri ne diye ama fazla bir şey yazmıyordu. DirectX versiyonu 10'du TDP 50W yazıyordu yanlış değilse.

Bazı yerlerde en az DirectX 11 alınması tavsiye ediliyor. YouTube üzerinden bazı videolara bakındım ama çok bir fark yok gibiydi. Ama yine de Sosyal'e yazmak istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
DirectX 11'in DirectX 10'a göre başlıca avantajları şunlardır:

• Daha iyi grafik kalitesi: Tessellation ve Direct2D gibi yeni özellikler, daha gerçekçi ve ayrıntılı grafikler oluşturmaya olanak tanır.
  • Daha yüksek performans: Compute Shaders gibi yeni özellikler, grafik işlemcinin diğer görevler için kullanılmasını sağlayarak performansı artırmaya yardımcı olur.
  • Daha iyi uyumluluk: DirectX 11.1 güncellemesi, DirectX 10 oyunlarının DirectX 11 ile daha iyi uyumluluğunu sağlar.
Genel olarak, DirectX 11, DirectX 10'a göre daha gelişmiş bir grafik API'sidir. Daha iyi grafik kalitesi, daha yüksek performans ve daha iyi uyumluluk sunar.

internetten buldum

Bu konu hakkında pek bir bilgim yok ama belki birileri yazmaz diye en azından ufak bir bilgi vereyim. Bir teknoloji gibi düşün, bazı ekran kartları DirectX11 destekler bazıları 12. Eğer kullanacağın program, oyun vs. DirectX 11 destekliyor ise ve sende DirectX 10 teknolojisine sahip kart var ise o programı çalıştıramazsın. Genelde günümüzde 11 ve 12 kullanılıyor. Dediğim gibi pek bir bilgim yok.

Microsoft tarafından geliştirilen bir grafik ve işlem apisi. Direcx11, directx10a göre daha fazla desteğe sahiptir. Güncel oyunların hemen hemen hiçbirinde dx10 api desteği bulunmamaktadır. Eski oyunları oynamaya yetecek bir kart olduğundan sizin için pek de problem değil aslında.

Yani zaten bu zamanda çoğu oyun min 2Gb vram istiyor şuan pek bütçem olmadığı için bu kartı satın aldım ve sizin söylediğiniz gibi eski oyunları oynayacağım + tycoon tarzı oyunlarda belki olabilir..

Tycoon tarzı oyunların çoğunluğu OpenGL API desteğiyle geldiğinden DirectX desteği pek önemli değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…