DirectX 11 düşük FPS sorunu

Ahmet0151

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba bilgisayarım DirectX 11 ile çalışan çalışan oyunlarda 20 FPS'ten fazla FPS vermiyor. Bir örnek olarak Paladins adlı oyunda DirectX 11 etkinken 2 en yüksek ayarlarda da 17-20 FPS arasında alıyorum en düşük ayarlarda da 17-20 FPS arası alıyorum. Ancak DirectX 11'i kapattığımda oyun DirectX 9 üzerinden çalışıyor ve en yüksek ayarlarda 60-80 FPS arası alıyorum sorunum sadece bu oyunda olsa DirectX 9 dada oynarım ancak başka bir oyunda DirectX 9 desteği yok ve oyunu bir türlü oynayamıyorum.

Çözüm olarak ekran kartını güncellemeyi denedim olmadı. Intel HD'den AMD'ye geçmiyor sanıyordum önce ama hiçbir alakası yokmuş oyun AMD de çalışıyor. Bilgisayarımı Windows 10'dan windos 8.1'e geçirmeyi denedim işe yaradı ancak bu sefer bir süre düzgün oynayabiliyorken bir süre adım atamayacak kadar kasıyordu ve bazı oyunları AMD'ye geçiremiyordum tekrar Windows 10 yükledim sorun hala devam ediyor.

Sistemim:
Ekran kartı: AMD Radeon HD 7670M 2 GB.
İşlemci: Intel Core i5 3210M 2.50GHz.
4 GB RAM.
İşletim sistemi: Windows 10 Home.

Son düzenleyen: Moderatör:

DirectX ağırlık verir ne kadar düşürürseniz daha iyi FPS alırsınız ama muhakkak oyunun DirectX kaç istediğine bakın eğer 9 ise diğerlerini de açamazsınız bu sefer yani orta yolunu bulun.

DirectX ağırlık verir ne kadar düşürürseniz daha iyi FPS alırsınız ama muhakkak oyunun DirectX kaç istediğine bakın eğer 9 ise diğerlerini de açamazsınız bu sefer yani orta yolunu bulun.

Oyun DirectX 11 istiyor ancak dediğim gibi hangi ayarı açarsam açayım FPS değerleri değişmiyor. En düşük ayarlarda da 17-20 FPS arası alıyorum en yüksektede.
Bu ekran görüntülerini çekerken fark ettim de DirectX 11 kullanırken ekran kartım %0 görünüyormuş. Ancak değiştirilebilir grafiklerde yüksek performansa ayarlı. Gördüğünüz gibi menüde bile DirectX 9 ile arasında çok yüksek bir FPS farkı var.

Dosya Ekleri

• Paladins_2021_01_24_15_46_46_773_LI.jpg
    178 KB · Görüntüleme: 84
  • Paladins_2021_01_24_16_04_43_680_LI.jpg
    194 KB · Görüntüleme: 69
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…