DirectX 12 varken 11 kullanmak

fr1zzy

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarımda DirectX12 kurulu. Ancak oynadığım çoğu oyun DirectX 11'de daha stabil çalışıyor. Bu sebeple oyunları DirectX 11 ile açmak istiyorum. İnternetten biraz araştırma yaptım ama kesin bir sonuç göremedim. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Bilgisayarımda DirectX12 kurulu. Ancak oynadığım çoğu oyun DirectX 11'de daha stabil çalışıyor. Bu sebeple oyunları DirectX 11 ile açmak istiyorum. İnternetten biraz araştırma yaptım ama kesin bir sonuç göremedim. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
DirectX sürümleri yükseldikçe harcadığı RAM miktarı gibi donanımsal gereksinimler artar. Bu nedenle DirectX 11 daha iyi çalışır. (Eğer kötü bir PC'niz var ise.)

DirectX sürümleri yükseldikçe harcadığı RAM miktarı gibi donanımsal gereksinimler artar. Bu nedenle DirectX 11 daha iyi çalışır. (eğer kötü bir PC'niz var ise.)

Bilgisayarım kötü değil, genelde PUBG, Battlefield 1 gibi oyunlar oynuyorum bunlar da DirectX 11'de ciddi anlamda daha iyi FPS alıyor ve DirectX 11'de kullanmak istiyorum. DirectX 12 kurulu ama.

Bilgisayarım kötü değil, genelde PUBG, Battlefield 1 gibi oyunlar oynuyorum bunlar da DirectX 11'de ciddi anlamda daha iyi FPS alıyor ve DirectX 11'de kullanmak istiyorum. DirectX 12 kurulu ama.
Bilgisayar özelliklerinizi atar mısınız?

RX 6500 XT overclocked version.
i3 10100F.
8x1 2666MHz.
ASUS H410M-A
480 GB SSD.
550W Game booster PSU.
Güle güle kullanın. DirectX 11 grafikleri düşürdüğü için daha yüksek FPS alırsınız. Oynadığınız oyunların menüsünde DirectX sürümü seçimi gibi seçenekler var. Onlara baktınız mı?

BF oyunlarında genellikle DX 12 sorunlu zaten.
Bu birazda oyuna göre değişiyor sizin dediğiniz gibi. Çoğu oyun kendi desteklediği DX sürümünü oynatmakta zorluyor.

Böyle bir yöntem var ama riskli.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

DirectX 12 çoklu çekirdekli işlemciye ve güncel donanıma sahipsen FPS farkının cidden iyileştiği fark ediliyor.

İşlemcim de 4 çekirdek sorun orada.

PUBG'yi Steam ayarlarından -DX11 ile başlattım highda 80-90 FPS'lere kadar çıktım Steam dışı oyunlarda nasıl çalıştıracağımı bilmiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı