DirectX 12 ve İşlemcilerdeki Çekirdek Sayısı Bağlantılı mı?

special3543

Kilopat
Yer
Silikon Vadisi
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4070 Ti / i5 13600KF / 1440p Huawei GT 34'
Meslek
Yazılım
Şimdi sorum şu arkadaşlar:
DirectX 12 ile çoklu çekirdeğin kullanımının önem kazanacağını söyledi Recep Baltaş.
Ben de eğer bu doğru ise Ryzen 7'ye geçiş yapmayı düşünüyorum. Bunun hakkında bir bilgi sahibi olan var ise paylaşırsa çok güzel olur, çünkü eğer doğruysa mantıken eski nesil 6. Ve 7'den aşağıya doğru Intel işlemciler gücünü kaybedecektir mantıken.

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben nimetlerini görmeye başladım bile. Intel'den Ryzen'a geçince bir oh çektim resmen. Çekirdekler daha çok çoklu işlemlerde öne çıkıyor. Mesela ben R6, BF5 gibi oyunlar oynarken Spotify'da müzik dinlerim, DC'de arkadaşlarla konuşurum, ve Sosyal'i arkada hep açık bırakırım. Ve Ryzen'in 12 threadine rağmen BF5'de %90 kullanım gördüm.

Sen 1600'ü nasıl 4.10GHz yaptın? Yalan dimi? :D Çok çekirdeğin faydaları masaüstünde bile hissediliyor. Yani web gezintisine kadar her yerde.
Kelime oyunu aslında 😁 6 thread kapanınca 4.125 GHz'i bile gördüm de 12 thread çaılışırken ne yaptıysam da 4 GHz'i geçemedim🙂

Ben 3,90GHz'de kaldım. Aida64 ve Prime95 stres teslerinden ve diğer testlerden geçiyor. 4.00GHz'de oluyor fakat yarım yamalak, stres testlerinden geçemiyor ama oyunlarda stabil. Ben de 1,22v ile 3.70GHz'de kullanıyorum. 3.90GHz için voltajı yükseltmek gerekiyor ve bu da daha fazla elektrik demek. Watt başına performansı azalıyor. 3.70GHz'de 80W tüketiyor.

Ben 3,90GHz'de kaldım. Aida64 ve Prime95 stres teslerinden ve diğer testlerden geçiyor. 4.00GHz'de oluyor fakat yarım yamalak, stres testlerinden geçemiyor ama oyunlarda stabil. Ben de 1,22v ile 3.70GHz'de kullanıyorum. 3.90GHz için voltajı yükseltmek gerekiyor ve bu da daha fazla elektrik demek. Watt başına performansı azalıyor. 3.70GHz'de 80W tüketiyor.
Ben bol keseden dağıtıyorum vallaha 😀 0,1685V offset+LLC ile. 4.1'e çıkmak için hem SMT kapatmak hem de 1.45V civarı voltaj gerektiğinden artık elimi ayağımı çektim. Götürüsü getirisinden fazla o 100 MHz'in🙂

Dosya Ekleri

• Untitled.png
    Untitled.png
    13,3 KB · Görüntüleme: 55
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı