Bilgisayarımı Windows 10 yapmak istiyorum. Fakat DirectX 12 olduğu için kasma sorunları oluyor. Bu DirectX 12'yi kurulum yaparken iptal etme şansım var mıdır? Araştırdıklarıma göre DirectX 11 12 ye göre daha fazla performans veriyor. Bilgisayarım 5 yıllık özellikleri ise şu şekilde;
Intel HD Graphics 4000 / GeForce 610M
8 GB RAM
2.60 GHz İşlemci
Windows 8.1 Pro
Model: ASUS K55VD Laptop
Sizce bu bilgisayar için hangi Windows sürümünü seçmeliyim?
O bilgisayarda istesen de Directx 12 çalıştıramazsın. Ekran kartının desteklediği neyse o çalışır. Dxdiag'te yazan işletim sisteminin desteklediği sürüm. Önemli olan ekran kartının neyi çalıştırabildiğidir ve sende Directx 12 görüntü alamazsın yani ekran kartın desteklemiyor.
O bilgisayarda istesen de DirectX 12 çalıştıramazsın. Ekran kartının desteklediği neyse o çalışır. Dxdiag'te yazan işletim sisteminin desteklediği sürüm. Önemli olan ekran kartının neyi çalıştırabildiğidir ve sende DirectX 12 görüntü alamazsın yani ekran kartın desteklemiyor.
Kontrol ettiğimde dxdiag da DirectX 12 görünüyor ve oyunlarda DirectX 12 sıkıntı yaratıyor. Mesela Zula'da alta alıp tekrar girmeye çalışınca siyah bir ekran geliyor ve oyunu oynayamıyorum. Daha sonrasında ise DirectX hatası veriyor.
Arkadaşlar yanlış bilgi vermeyin. GT 400 serisi ve üzeri her kartta DX12 mevcut. Verdiği performans tabi ki farklı olacak fakat çalıştıramaz anlamına gelmez bu.
Arkadaşlar yanlış bilgi vermeyin. GT 400 serisi ve üzeri her kartta DX12 mevcut. Verdiği performans tabi ki farklı olacak fakat çalıştıramaz anlamına gelmez bu.
İptal edemezsin. DirectX12'ye otomatik günceller. Sen açacağın uygulamanın ayarlarında varsa kullanılacak sürümü değiştirebilirsin. Valve oyunlarının hepsinde sürüm değiştirme özelliği var mesela.
Zula hakkında fikrim olduğunu hiç sanmıyorum Forumları veya destek sayfalarını araştırın. Ayarları kontrol edin. Değiştirmeyi illaki bulursunuz. Yoksa da yapacak bir şey yok