DirectX çalışma mantığı nasıl işliyor?

BayOcean

Hectopat
Daha fazla  
Kafamı kurcalayan bir sorun var. Şimdi, DxDiag yazdığımda DirectX12'nin kurulu olduğunu görüyorum. Sanırım, bu bağlamda 10 ve 11. versiyonlarda bilgisayarımda yüklü. İnternette, birkaç tane DirectX aracı gördüm. Bunlardan hangisini kurmalıyım? Kurarsam eklenecek olan DirectX 9 dosyaları, 10-11-12'nin önüne geçip oyunlarda kötü görüntü yapar mı? GTA 5'te DirectX versiyonunu seçerek bu farkı elde edebiliyorduk ama yeni nesil çoğu oyunda böyle bir imkan yok. Bannerlord gibi yeni nesil oyunlarda, DirectX'in hangi sürümünü kullanıyorum? 10-11-12'ye haricen, herhangi bir DirectX aracını kullanarak kurulum yaparsam görüntüye etki eder mi? Tam olarak işin içinden çıkamadım. Bilgisayarıma temiz kurulum yapıyorum, sistemin desteklediği en üst ayarlardan oyun deneyimi almak istiyorum.

Dosya Ekleri

• Adsız2.png
    Adsız2.png
    14,5 KB · Görüntüleme: 45
Kurarsam eklenecek olan DirectX 9 dosyaları, 10-11-12'nin önüne geçip oyunlarda kötü görüntü yapar mı?
Hayır, alakası yok.

İnternette gördüğünüz araçlar DX kütüphanesine ait dosyaları barındırır, DX11 indirmek diye bir şey yok yani. Dxdiag'da gördüğün DirectX sürümü, sistemin yazılımsal desteğini belirtir. Asıl kullanabileceğin DX sürümü ekran kartına göre değişecektir.

Temiz kurulumdan sonra yapman gereken ek bir şey yok bu konuda. Belki DX indirme aracını indirebilirsin ancak kurduğun programlar gerekli görürse kendiler kuracaktır zaten.

Yani, şu anda ne kurarsam kurayım herhangi bir oyunun görüntü kalitesine etki etmeyecek. Doğru muyum? Ekran kartı olarak, GTX1650S kullanıyorum. Hangi DirectX indirme aracını önerirsiniz?

Araçlar arasında pek bir fark yok zaten. Web Installer var, bir de normali var. Eski sürümleri saymıyorum. Bunu kurabilirsin ama oyunların/uygulamaların açılmasında falan bir sorun yaşamıyorsan pek de gerekli değil aslında.

Şimdilik, herhangi bir sorun yaşamıyorum. Önceden, DirectX sürümlerinin görüntü kalitesinde fark ettirdiğini sanardım. GTA 5'te böyle bir seçenek vardı ve cisimlerin/nesnelerin köşelerinde tırtıklı bir görüntüye sebep oluyordu, eski sürümleri kullanmak.
Kafamın karıştığı nokta şu, FarCry 5 minimum sistem gereksinimlerinde, DirectX9 yazılmış. Benim bilgisayarımda ise DirectX9 ve 12 dahil tüm sürümlerin kurulu olduğunu varsayarsak, sistem otomatik olarak hangisini kullanıyor?

Dosya Ekleri

• farcs.png
    farcs.png
    8,9 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı