DirectX error çözümü nedir?

D.E Brutus

Centipat
Daha fazla  
Ekran kartı
rx6600
Anakart
b550 M-K
İşlemci
ryzen5 3600
BF1 oynarken bir anda bu hatayı aldım bundan 1 saat önce mevcut olan driverımı silmiştim sebebi droplanıyordum bu yeni kurduğum driver da diver only seçeneğini kullanarak dropların önüne geçtim takılma sorunları yaşamadım.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (14).png
    Ekran Görüntüsü (14).png
    417,8 KB · Görüntüleme: 726
BF1 oynarken bir anda bu hatayı aldım bundan 1 saat önce mevcut olan driverımı silmiştim sebebi droplanıyordum bu yeni kurduğum driver da diver only seçeneğini kullanarak dropların önüne geçtim takılma sorunları yaşamadım.
Hocam eğer sürücü güncelse windows dosyalarını doğrulayın,doğrulamak için

Komut İstemi'ni yönetici olarak açın ve şu komutu girin:
sfc /scannow

Merhaba
Aynı Sorunu bende yaşıyorum aynı ekran kart rx 6600
Battlefield 2042 oyundan atıyor
Csgo 2 3 dk oynuyom siyah çizgiler çıkıyor sonra atıyor
Sadece steam oyunlarda oluyor, epicgames oyunlarda hiç bi sorun yaşamıyorum
Windows 11 denedim, windows 10 denedim, sfc /scannow yaptım, directx kurdum, son sürücüyü yükledim, eski sürücüyü denedim, hiç biri olmadı.
Başka ekran kartı denedim sorun yaşamadım
Yardım edebilen varsa lütfen yardımcı olun

Dosya Ekleri

• 20250205_142207.jpg
    20250205_142207.jpg
    448,2 KB · Görüntüleme: 95
Merhaba
Aynı Sorunu bende yaşıyorum aynı ekran kart rx 6600
Battlefield 2042 oyundan atıyor
Csgo 2 3 dk oynuyom siyah çizgiler çıkıyor sonra atıyor
Sadece steam oyunlarda oluyor, epicgames oyunlarda hiç bi sorun yaşamıyorum
Windows 11 denedim, windows 10 denedim, sfc /scannow yaptım, directx kurdum, son sürücüyü yükledim, eski sürücüyü denedim, hiç biri olmadı.
Başka ekran kartı denedim sorun yaşamadım
Yardım edebilen varsa lütfen yardımcı olun
Birebir aynı sorunu yaşıyorum. çözemedim

CS 2 artık hatalardan dolayı sarmayınca uzun yıllar sonra BF4 indirip oynıyım dedim, yarım sat sonra punkbuster hatası verip oyundan attı , oyunu kapatıp tekrar girmeye çalıştığımda sizdekine benzer bir hata verdi.HATA şöyle .

DirectX function "m_dxgiFactory->CreateSwapChain( m_device, &sd, &screen-> swapChain.assignGet() failed with DXGI_ERROR_DEVICE_REMOVED (The video card has been physically removed from the system, or a driver crash or upgrade has occurred."). GPU: "NVIDIA GeForce RTX 4060 Laptop GPU, Driver: 57260. This error is usually caused by the graphics driver crashing; try installing the latest drivers. Also, make sure you have a supported graphics card with at least 512MB.................

DDU yu indirip driver ı silip tekrar kurdum, işe yaramadı. directx i güncel indirip kurdum yine olmadı, oyun dosyalarını doğrulamakta işe yaramadı, yönetici olarak çalıştırmak ta işe yaramadı,grafik ayarlarını düşürmek te işe yaramadı.Windows güncellemelerini kontrol edeyim dedim 2 tane göüküyordu onları yaptım (KB5049622 ve KB5050009) ve yeniden başlattığımda açılırken sürekli mavi ekran verip reset atıp tekrar açılırken mavi ekran veriyordu ve 2 çeşit mavi ekran hatası vardı( SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED ve wdf01000.sys hatası ayrıca IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL ve ntoskrnl.exe hatası) .

Önyükleme modunda başlangıç onarma, dosya geri yükleme gibi seçeneklere tıkladığımda da hata veriyordu. Ağ Modunda güvenli moda girdi Allahtan, DDU ile o gece 5 MART yeni çıkan güncelleme yapptığım geforce un 572.70 güncellemesini kaldırıp tekrar başlattığımda normal şekilde açabildim bilgisayarı sonra ve 1 veya 2 eski sürüm olan 572.47 yi kurdum.

Sonuç olarak hala BF4 e giremiyorum

Technopat Haberler

Geri
Yukarı