DirectX error çözümü nedir?

D.E Brutus

Centipat
Daha fazla  
Ekran kartı
rx6600
Anakart
b550 M-K
İşlemci
ryzen5 3600
BF1 oynarken bir anda bu hatayı aldım bundan 1 saat önce mevcut olan driverımı silmiştim sebebi droplanıyordum bu yeni kurduğum driver da diver only seçeneğini kullanarak dropların önüne geçtim takılma sorunları yaşamadım.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (14).png
    417,8 KB · Görüntüleme: 726
Hocam eğer sürücü güncelse windows dosyalarını doğrulayın,doğrulamak için

Komut İstemi'ni yönetici olarak açın ve şu komutu girin:
sfc /scannow

Merhaba
Aynı Sorunu bende yaşıyorum aynı ekran kart rx 6600
Battlefield 2042 oyundan atıyor
Csgo 2 3 dk oynuyom siyah çizgiler çıkıyor sonra atıyor
Sadece steam oyunlarda oluyor, epicgames oyunlarda hiç bi sorun yaşamıyorum
Windows 11 denedim, windows 10 denedim, sfc /scannow yaptım, directx kurdum, son sürücüyü yükledim, eski sürücüyü denedim, hiç biri olmadı.
Başka ekran kartı denedim sorun yaşamadım
Yardım edebilen varsa lütfen yardımcı olun

Dosya Ekleri

• 20250205_142207.jpg
    448,2 KB · Görüntüleme: 96
Birebir aynı sorunu yaşıyorum. çözemedim

CS 2 artık hatalardan dolayı sarmayınca uzun yıllar sonra BF4 indirip oynıyım dedim, yarım sat sonra punkbuster hatası verip oyundan attı , oyunu kapatıp tekrar girmeye çalıştığımda sizdekine benzer bir hata verdi.HATA şöyle .

DirectX function "m_dxgiFactory->CreateSwapChain( m_device, &sd, &screen-> swapChain.assignGet() failed with DXGI_ERROR_DEVICE_REMOVED (The video card has been physically removed from the system, or a driver crash or upgrade has occurred."). GPU: "NVIDIA GeForce RTX 4060 Laptop GPU, Driver: 57260. This error is usually caused by the graphics driver crashing; try installing the latest drivers. Also, make sure you have a supported graphics card with at least 512MB.................

DDU yu indirip driver ı silip tekrar kurdum, işe yaramadı. directx i güncel indirip kurdum yine olmadı, oyun dosyalarını doğrulamakta işe yaramadı, yönetici olarak çalıştırmak ta işe yaramadı,grafik ayarlarını düşürmek te işe yaramadı.Windows güncellemelerini kontrol edeyim dedim 2 tane göüküyordu onları yaptım (KB5049622 ve KB5050009) ve yeniden başlattığımda açılırken sürekli mavi ekran verip reset atıp tekrar açılırken mavi ekran veriyordu ve 2 çeşit mavi ekran hatası vardı( SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED ve wdf01000.sys hatası ayrıca IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL ve ntoskrnl.exe hatası) .

Önyükleme modunda başlangıç onarma, dosya geri yükleme gibi seçeneklere tıkladığımda da hata veriyordu. Ağ Modunda güvenli moda girdi Allahtan, DDU ile o gece 5 MART yeni çıkan güncelleme yapptığım geforce un 572.70 güncellemesini kaldırıp tekrar başlattığımda normal şekilde açabildim bilgisayarı sonra ve 1 veya 2 eski sürüm olan 572.47 yi kurdum.

Sonuç olarak hala BF4 e giremiyorum

Oyun içi ayarlardan DirectX 12'yi DirectX 11 yaptım ve sorunum çözüldü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…