"DirectX error" hatasının sebebi nedir?

Halsgeir

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
B450M-K II - RYZEN 5 5600 - 4060 ASUS Dual OC - XPG Gammix 16 GB(2x8) - KİNGSTON NV2 1TB SSD - ASUS Tuf 23.8 165Hz 1ms
Meslek
Öğrenci
Bannerlord oynarken alıyordum bu hatayı. Okumadan birkaç kez geçtim. FC 25 oynarken daha demin aynı hatayı alınca tuhafıma gitti. Yardımlarınızı bekliyorum.

aSAs.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Mevcut olan DirectX sürümünü Denetim Masası'ndan komple kaldırın. Ardından son sürüm DirectX kurup bilgisayarınızı yeniden başlatın. Sorun muhtemelen düzelecektir. Ekran kartınızınız Driver'ı güncel olduğundan emin olun.

Bannerlord oynarken alıyordum bu hatayı. Okumadan birkaç kez geçtim. FC 25 oynarken daha demin aynı hatayı alınca tuhafıma gitti. Yardımlarınızı bekliyorum.

Eki Görüntüle 2491072
DDU ile ekran kartı sürücünü sil, 566.36 sürümünü yükle. DirectX ile alakası olduğunu sanmıyorum.

Mevcut olan DirectX sürümünü Denetim Masası'ndan komple kaldırın. Ardından son sürüm DirectX kurup bilgisayarınızı yeniden başlatın. Sorun muhtemelen düzelecektir. Ekran kartınızınız Driver'ı güncel olduğundan emin olun.
denetim masasında direkt ismi ile bakıyorum ama maalesef. Bu konularda pek iyi değilimdir. Orada nasıl geçiyor ismi ve tekrar hangi kaynaktan edineceğim?

DDU ile ekran kartı sürücünü sil, 566.36 sürümünü yükle. DirectX ile alakası olduğunu sanmıyorum.
yorumun için teşekkür ederim. DDU için önerebileceğin bir site var mı

Program ekle/kaldır kısmına geldiğiniz de DirectX olarak yazdığınız da çıkar muhtemelen. Arama kısmına Dirextx olarak yazarsanız çıkar.

Eğer ki çıkmazsa; Download DirectX 11 Technology Update from Official Microsoft Download Center Buradan son sürümü indirebilirsiniz.

Eki Görüntüle 2491077
PPTX dosyası ve WMA dosyası bulunuyor. WMA'da 1 saatlik ses kaydı bulunuyor. Buradan sonrası benim için mağara adamlığıdır.

PPTX dosyası ve WMA dosyası bulunuyor. WMA'da 1 saatlik ses kaydı bulunuyor. Buradan sonrası benim için mağara adamlığıdır.
Evet, mağara adamı olmaktan pek gurur duymam ama yanlışlıkta tekrar indire bastığım zaman asıl dosyayı indirdi. İlkte ekte yer vereceğim dosyayı indirmişti.

Dosya Ekleri

• ddddddd.PNG
    ddddddd.PNG
    48,5 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:
Sistemini detaylıca belirt ve diğer oyunlarda bu tarz sorunlar mevcut mu ?
Şuanda güncelledim arkadaşın attığı linkten. İki saatlik deneme şansım birazdan olacak. Problem çıkarsa editlerim.

Sistemini detaylıca belirt ve diğer oyunlarda bu tarz sorunlar mevcut mu ?
ekstra olarak donanım anlamında açıklamada yazıyor sistemim. Ekstra olarak Win 10 H kullanıyorum.

BIOS ve Windows update en güncel hale getir. DDU ile Nvidia silip en güncel sürüme geç. Sürücü bulucu tarzı bir araç daha önce kullandın mı ?
Hayır sorunum çözülmüşe benziyor. Hata ile karşılaşmadım. Sadece DirectX indirdim ve sorun çözüldü

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı