DirectX sürümü nasıl kontrol edilir?

metro exodus

Decapat
Şunu ogrenmek istiyorum PC'de DirectX11 ve Directx12 her ikiside kurulu mu olur, olursa nerden bakacağım? Kurulu olmaz derseniz ikisini kursam cakisir mi etkisi ne olur ya da ne olmaz umarim aciklayici oldum? Dxdiag yaptigimda Directx 12 goruyorum. Yani sorunum su ki Metro Exodus oyun ayarlarinda sadece Directx 11 kapali bir sekilde gorunuyor baska secenek yok ama bakiyorum ki millette her iki directx 12 ve 11 acik degisik secilebiliyor aktif. Burda sorun nedir sizce? İyi geceler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sol altta arama bölümüne 'dxdiag' yazın enter yapın. Bir uyarı gelirse evet deyin. Yüklü DirectX sürümü ekranda gözükecektir.

375461

Yerel diskteki Windows klasörünün içinde SysWOW64 (32 bit ise muhtemelen 32 yazar sonunda) adında bir klasör var. Bu klasörün içinde d3d ile başlayan DLL'leri kontrol edebilirsin. Hangi sürümlerin kurulu olduğunu görebilirsin. DirectX 12'yi kurduğunda tüm eski sürümlerin de kuruluyor olması gerek otomatik olarak ama sen yine de bir kontrol et.

Son düzenleme:
DirectX Windows 10 ile bütünleşik olarak geliyor, ayrıca kurmana gerek yok,
Güncelleştirmeleri Windows kendisi yapıyor, senin her hangi bir şey yapmana gerek yok.
En son sürüm DirectX 12 ile DirectX 11 de kullanabilirsin.
Metro Exodus'ta DirectX 11 seçilmesi lazım.

PC'de DirectX11 ve Directx12 her ikisi de kurulu mu olur, olursa nerden bakacağım?

Windows 10 kullanıyorsanız DirectX 10, 11 ve 12 yüklü gelir. Ama DirectX 9 için bu yazılıma ihtiyaç duyarsınız mesela:

Kurulu olmaz derseniz ikisini kursam cakisir mi etkisi ne olur ya da ne olmaz umarim aciklayici oldum?

Aynı anda birden çok sürüme ait dosyalar kurulu olabilir ve çakışma olmaz. Tabi siz kafanıza göre DLL kopyalamadığınız sürece. Ki o zaten kurmak değil sistemi çöp etmektir.

Dxdiag yaptigimda Directx 12 goruyorum. Yani sorunum su ki Metro Exodus oyun ayarlarinda sadece Directx 11 kapali bir sekilde gorunuyor baska secenek yok ama bakiyorum ki millette her iki directx 12 ve 11 acik degisik secilebiliyor aktif. Burda sorun nedir sizce?

DXR seçerseniz sadece DirectX 12 ile çalışır. DXR kapatıp deneyin.

Başlat kısmına dxdiag yazıp çalıştırdığınızda çıkan programda DirectX sürümü yazar:

375478

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 10 kullanıyorsanız DirectX 10, 11 ve 12 yüklü gelir. Ama DirectX 9 için bu yazılıma ihtiyaç duyarsınız mesela:

Aynı anda birden çok sürüme ait dosyalar kurulu olabilir ve çakışma olmaz. Tabi siz kafanıza göre DLL kopyalamadığınız sürece. Ki o zaten kurmak değil sistemi çöp etmektir.

DXR seçerseniz sadece DirectX 12 ile çalışır. DXR kapatıp deneyin.
Recep abi bu DirectX 9 indirme aracı ile kurulum yaptıktan sonra manuel olarak hangi DirectX sürümünün çalışmasını seçme gibi bir şansımız var mı? Yoksa hangi uygulama hangi sürüme ihtiyaç duyuyorsa mantığıyla mı çalışıyor?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı