İnternette bir video görmüştüm, olay şöyle. RC arabaya kamera takıyorlar, daha sonrasında arabayı dışarı bırakıyorlar ve arabayı direksiyon setine bağlayıp kontrol ediyorlar. Böyle bir şey mümkün müdür? Hem araba uzakta Bluetooth falan çekmez ki.
İnternette bir video görmüştüm, olay şöyle. RC arabaya kamera takıyorlar, daha sonrasında arabayı dışarı bırakıyorlar ve arabayı direksiyon setine bağlayıp kontrol ediyorlar. Böyle bir şey mümkün müdür? Hem araba uzakta Bluetooth falan çekmez ki.
Bluetooth ile olmaz da daha düşük frekanslı sinyaller ile (telsiz, radyo) yapılabilir.İnternette bir video görmüştüm, olay şöyle. RC arabaya kamera takıyorlar, daha sonrasında arabayı dışarı bırakıyorlar ve arabayı direksiyon setine bağlayıp kontrol ediyorlar. Böyle bir şey mümkün müdür? Hem araba uzakta Bluetooth falan çekmez ki.
Evet dostum yapmak mümkün. En basit haliyle direksiyon setini bilgisayara bağlarsın. Bilgisayarda bulunan bir arduino ile gelen veriyi okur ve NRF veya Xbee üzerinden aracın üstündeki kontrolcüye aktarırsın ve kontrol etmen mümkün olur. Bazı modüllerin açık alanda 500m - 1km arası çekimleri var.İnternette bir video görmüştüm, olay şöyle. RC arabaya kamera takıyorlar, daha sonrasında arabayı dışarı bırakıyorlar ve arabayı direksiyon setine bağlayıp kontrol ediyorlar. Böyle bir şey mümkün müdür? Hem araba uzakta Bluetooth falan çekmez ki.
Teşekkür ederim hepinize peki internette buna dair bir video var mı?Evet dostum yapmak mümkün. En basit haliyle direksiyon setini bilgisayara bağlarsın. Bilgisayarda bulunan bir arduino ile gelen veriyi okur ve NRF veya Xbee üzerinden aracın üstündeki kontrolcüye aktarırsın ve kontrol etmen mümkün olur. Bazı modüllerin açık alanda 500m - 1km arası çekimleri var.
Hiç bilgisayar kullanmadan yapmanda mümkün tabi.
Bilemiyorum. Video olup olmadığına hiç bakmadım. Daha önce bu projeyi bir kaç farklı kontrolcü ile yapmıştım. (Ben xBox, PS3 ve 240 derecelik dandik bir direksiyon setiyle yaptım.) Benim projelerimde bilgisayarı kullanmadım. Fazla zor bir proje değil.Teşekkür ederim hepinize peki internette buna dair bir video var mı?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.