Direksiyon sınavı zor mu?

BMKJURB

Hectopat
Yer
Kayseri
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
A520M-K ANAKART / AMD RYZEN 5 3600 / GT 730 EKRAN KARTI / 8GB 2666MHZ RAM / 240GB KİNGSTON A400 SSD
Meslek
Elektrik - Elektronik teknikeri
Arkadaşlar, haftaya cumartesi direksiyon sınavım var. Daha önce çok araç sürdüm fakat yine de bir korkum var komisyon üylerinin hiç iyi olmayacağı hakkında. Parkı falan yapıyorum, direksiyon hakimiyetimde iyi. Komisyonlar nasıl bilmiyorum umarım iyi bir komisyon denk gelir. Sizin ehliyet maceranız nasıl geçti?

Eğer ki önceden direksiyon seti ile ETS2 veya daha da iyisi CCD oynadıysan, araç kullanmanın temellerini ve hissiyatını az çok kavrıyor olman lazım. He diyelim ki hayır hiç oynamadın, o zaman sana bağlı bir durum. Genelde tek seferde geçiliyor, bir de heyecanınızı bastırmanız lazım panik yaptırabilir ve bildiğiniz şeyleri bile unutmanıza yol açabilir. Ben sınava henüz girmedim ama araç sürebiliyorum sınavda da bir şey olacağını sanmıyorum, trafik kurallarının çoğuna hakimim.

Olay tamamen heyecanlanmamakta geçiyor. Ben çok panik bir insan değilimdir ancak direksiyon sınavlarında 3 kere kaldım. Bu dediğim iyi bir şey değil ancak çok rahatta araba kullanabilen biriyim 7-8 saatlik şehirler arası yaptığım bile oluyordu. Komisyon üyelerine bağlı olay da biraz, bazıları sevecen tatlı insanlar oluyor, bazıları da sanki cinayet işlemişiz de sorgulamaya gelmiş gibi oluyorlar.

Kişiden kişiye değişiyor. Ama heyecan yapmamak gerek.
Sınav görevlileri de önemli tabi. Muhabbet eden biri gelirse sizde rahatlarısınız ama çok rahatlamayın, kalmayın sonra. Kimler kimler ehliyet alıyor.
Beni sınav görevlileri aralarında hangi arabayı alsam muhabbeti yapıyorlardı. Bana biraz hızlı git işimiz var demişlerdi. Troll tayfa denk geldi bana.
İyi şanslar.

ETS 2 oynuyorsa A Sınıf ehliyet alır (!)

Hayır sınav zor değil. Kendini çok heyecanlandırma. Bana çok iyi bir komisyon görevlisi gelmişti hiç heyecan yapmadan geçmiştim sınavı.

Sadece 12 saatlik direksiyon dersi almama rağmen 1 ay önce tekte geçtim. 2 gün önce de ilk uzun yolumu yaptım, sınavda heyecana gerek yok zaten hocanız size her şeyi defalarca yaptırdı aynısını tekrarlayacaksınız eğer çok heyecanlıysanız komisyon ile güzel bir muhabbet döndürebilirsiniz, gerçekten güzel muhabbetler dönüyor o 30 dakikada tecrübe ile sabit.

En çok hangi alandan korkuyorsun? Parklar, rampa kalkışı, sinyaller... Onu bul ve onun üzerinde daha çok çalış eğer daha dersin kaldıysa.

Sinyali unutma gerisi kolay. Parklar zaten en basiti ezberlediğini yapıyorsun. Asıl sınavın sınavı geçtikten sonra. Trafikte hiçbir yerde öğrenemeyeceğin tecrübeleri yaşayarak öğreneceksik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…