Direksiyon sınavında kaldım

Araba lastik sarsada önemli değil fazla gaz vermekten korkmayın.
Bir dahakine öyle yapacağım.

İnşallah 2. denemem de şu rampaya alışırsam alacağım hocam. Teşekkür ederim yorumun için.

Bende ilk sınavımda kalmıştım. Herşeyi yapmıştım sadece başlangıç noktasına geri dönmem gerekiyordu. L parkından sonra hocalar arabaya bindi bende düz devam edecekken istop ettim. Hoca stres yapma devam et dedi tam düz giderken sola sinyal vermedin dedi kaldım. (Sola dönmeyecektim düz gidiyordum yani)

2. sınavımı başarıyla geçtim. Sana tavsiyem debriyaja alışman için kendi kendine pratik yap. Debriyajı yavaş bir şekilde kaldırırken motoru hissettiğin zaman freni bırakıp gaza bas sorunsuz kalkar. Ayrıca farklı araba kullanma sadece kursta verilen arabayı sür.

Gerçekten öyle hocam, yorumun için teşekkürler.

Herkese selamlar. Bugün sabah 9:30 da ikinci direksiyona sınavıma girdim ve rahatlıkla geçtim. Tek sorunum zaten rampa kalkıştı, debriyajı hafifletip bırakmadan gaza yüklendim ve sonrasında rahatca kalktım. Herkese teşekkür ederim. Bu serüven de bir nebze de olsa buraya gelip içimi dökmeme yardımcı oldunuz.

Son düzenleme:

Seni o kadar iyi anlıyorum ki, 22.12.2024’te ilk sınavımdan kaldım. 10 saat ders verdiler, yarım saatten. Ben yetmeyeceğini düşünerek ek ders aldım, 7 saat. 3.600 TL eğitim hocasına ücret ödedim ve hayatımda yaptığım en büyük yanlış buydu. Neyse, sınav günü benden önce aynı hocanın öğrencisi bir bayan vardı. Eğitmen hoca bana “Bu kalır.” dedi. Kız, o heyecanıyla sınavı geçti ve çok sevindim.

Sonra ben bindim arabaya. Komisyon üyeleri ne iyiydiler ne de kötü; hiç konuşmadılar. İlk çıkışım, sinyallerim, rampa kalkışım, kavşak dönüşüm, şerit değişimim, L parkım, ani frenim... Ki ani fren yapılan alan rampa kalkışından daha çok rampaydı. Paralel parka geldik. Komisyon üyesi en son park alanına gitmemi istedi ama benden önce çıkmaya hazırlanan bir öğrenci vardı, onu bekledim. Çıkmaya yakın, bana “Devam et.” dedi. “Bekle.” dedi, “Devam et.” dedi. Bu şekilde park alanına kadar gittim.

Kurs hocası bana eğitimlerde hep “İşaret verince dur.” diye öğretmişti. Ben geri vitese aldım, içeri giriyorum; aynadan da onun işaret vermesini bekliyorum. İşareti vermedi ve ben kontrolümü ona göre yaptığım için içeri fazla girdim. Bunu yanımdaki komisyon üyesine söyledim, “Fazla girdim.” diye. “Sen yine tam sol yap, gir içeri.” dedi ve tekerim kaldırıma geldi. Dışarıdaki komisyon üyesi aracı durdurdu. İçerideydim ve hamle hakkımı kullanabilirdim, vermediler. Kurs hocası asla itiraz etmedi, hatta bana bağırdı. Yanımda oturan komisyon üyesinin aynen söylediklerini aktarıyorum: “Sabahtan bu yana senden daha iyi araba kullanan olmadı. Asla tedirgin olmadım, çok iyi kullandın. Keşke benim elimde olsaydı, senden daha üzgünüm.” dedi.

2 gündür ne uyuyabiliyorum ne de yemek yiyebiliyorum. Kursa ve kurstaki hocalara da asla hakkımı helal etmiyorum. Haksız kazanç sağlamak için bazı şeyleri öğretmiyorlar. Ben rampa kalkışını eşimden öğrendim. Neden ek ders almam hata? Senin durumunun iyi olduğunu düşünüp bilerek sınavda bırakıyorlar. Bunun hesabını nasıl verecekler bilmiyorum.

2. sınavdan korkma. Yaptığın hatadan ders çıkar ve o hatanın üstüne git. Sürekli çalış.
Benim tek hatam, güvenmek oldu.

Bu kadar kafanıza takmayın kendinizi bir sonraki sınava hazırlayın hocalar kimseyi bilerek bırakmaz size öyle gelmiştir o an ki sinir stres ile.

Selam. İlk olarak geçmiş olsun. İkinci olarak da ilk paragraf hakkında, ailem de bana ek ders almamı söylediler ama gereksiz olduğunu, bildiğim bir şeyi aynı tekrarlaya tekrarlaya bir gelişim yapmayacağını söyleyerek reddettim. Siz yine şanslıymışsınız ki başka biri hakkında kulağınıza gelip söyledi. Benim eski lise hocam, çok samimiydik. Komisyon hocası olmuş. Napıyorsun lan burada dedi, hocam dedim bugün bu işi bitirmeye geldim. Yanımda da komisyon hocam var. Sen kalırsın la oğlum dedi, güldüm. Hocam dedim 1 saate görüşelim, bilginiz olsun.

Sonra benden önce komisyon hocamın sınav yaptığı bir kızdı. Kız geçtikten sonra herkes yorumculuk yaptı. İşte kız geçmiş, bu kız geçti biz de geçeriz gibi. Benim solumda 2 erkek vardı, bu çocuk geçer dediler. Eyvallah abi, inşallah dedim oturdum.

İkinci paragraf hakkında, biz komisyon hocasıyla sadece L park da ben çok garip yanaştım, tam direksiyonu tam sağ yapıp giricektim ki içime bir his doğdu, camdan kafamı çıkarttım. Göz göze geldik, anladım ben hatalı olduğunu. Biraz daha geriye gittim, zaten sınav sonunda da bana bakarak mı anladın yoksa hissettin mi, tam gaza basmıştın oğlum dedi. Hocam dedim, göz göze gelince biraz daha geriye gittim. Size söylediklerini banada rampa kalkış da kalınca aynısını bana söylemişlerdi. Belki teselli cümlesidir ama özgüvenimi toplamıştı.

2 gün kendini boş yere yıpratma. Evet, başarısız olmuş olabiliriz ama benim ki toplam 3 saat gibi sürdü, o gün enerjim ve keyfim yoktu. Sabahına düzelmişti.

Benim ilk sınav komisyon hocam da çok sağlam bir adamdı, ikinci de öyleydi ve çok rahat geçtim. Size kolay gelsin, geçmiş olsun diyorum. Sakın acaba bir sonra ki sınav da bunu yapabilir miyim? diye düşünmeyin. Ben düşündüm, hiçbir etkisini görmedim. Boş yere kendi keyfinizi düşürmeye de gerek yok.

Komisyon hocası sizi tanımıyor nasolsa. Çok da güvenmemek gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…