Direkten kablo ile altyapı geldi

isthatlinux

Femtopat
Merhaba arkadaşlar geçen sene bu aylarda taşınmıştım ve bir yıldır evime altyapı gelmesini bekliyordum. Evimin ve çevredeki evlerin müstakil olmasından dolayı süreç uzadı ve bir yıl sonra evime altyapı geldi. Altyapıyı direk vasıtası ile getirdiler, direkten gelen kablo, oradaki çalışana sorduğum kadarı ile fiber altyapıdan geliyormuş. Oradaki saha elemanı bana kablonun 4'lük kablo olduğunu ve istediğin hızı alabileceğimizi söyledi, kabloya baktığımda Ethernet kablosu gibi 8 tane içinde renkli kablo vardı. Gelen ekipler direği dikti kabloyu çekti ama eve bağlanmadı. Evin bodrumunda turuncu bir kablo var sarılmış bir şekilde gelen kablo ile bağlanmadı ama bunun başka bir ekip tarafından yapılacağı söylendi.

Bu gelen kabloyu ben kendim direkt modeme bağlayabilir miyim? Bağlarsam herhangi bir sıkıntı olur mu?

Babam postaneye gittiğinde ona hattın en fazla 4 Mbps hız alabileceğini söylemişler ama altyapı tam olarak eve bağlanmadı bunu bilebilir mi? Ve bunu kabul etmezsek işlemlerin iptal edileceğini söylemişler. Diğer komşuların altyapısını sorgulattığım zaman 70 Mbps gibi hızlar görebiliyorum. Eskiden evin önünde direk vardı sanırım telefon direğiydi acaba eski direğe mi bakıyorlar anlamadım kafam da karıştı tam olarak ne hız alırım bunu söyleyebilir misiniz?

Bunu kabul etmezsek tüm altyapı işlemlerini durdurabilirler mi?
Bundan sonraki işlemleri başka bir servis sağlayıcı yapabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
İnternet işleri PTT'de değil ki. 26 yıldır ev telefonu ve internet PTT A.Ş'den ayrı.

Ethernet kablosu gibi 8 tane içinde renkli kablo vardı.
Ethernet kablosuysa size metro Ethernet getireceklerini sanmıyorum. Ethernet olduğundan eminseniz VDSL olabilir. Turuncu kalın fiber kabloyu binaya çekip, oradan da ona kıyasla tel inceliğinde fiber kabloyu dairenize çekecekler. Tabii FTTH ise. Ya da siz FTTH isteyin.
Ethernet kablosu işi piyango gibi. Kime CAT 5 gelecek, kime CAT 8 gelecek falan tam bir soru işareti.

Güncel bilgi olmayabilir. Fiber altyapıdan geliyor diyenlere maksimum kaç megabit, eğer Ethernet ise hangi kategori kablo, diye sorun. Ping ne olacağını sorun. Niye FTTH daireye kadar fiber getirilmediğini sorun.

Güncel bilgi olmayabilir. Fiber altyapıdan geliyor diyenlere maksimum kaç megabit, eğer Ethernet ise hangi kategori kablo, diye sorun. Ping ne olacağını sorun. Niye FTTH daireye kadar fiber getirilmediğini sorun.

Yukarıya yazdığım gibi 4'lük dedikleri bir kablo çektiler kimi yerlere 2'lik gibi çeşitlerini döşüyorlarmış. Bu kablo CAT5 mi yoksa CAT6 mı herhangi bir fikrim yok. Ev müstakil olduğu için FTTH olmaz diye düşünüyorum. Binada internetle alakalı kutu yok zaten.
FJIMG_20201217_122201(1).jpg

Direkten gelen kablo.
FJIMG_20201217_122936(1).jpg

Evin bodrumundaki kablo, CAT6 kablo ve direk modeme bağanltısı var. Bu ikisini biribine bağlasam bir sıkıntı çıkar mı ?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı