isthatlinux
Femtopat
Merhaba arkadaşlar geçen sene bu aylarda taşınmıştım ve bir yıldır evime altyapı gelmesini bekliyordum. Evimin ve çevredeki evlerin müstakil olmasından dolayı süreç uzadı ve bir yıl sonra evime altyapı geldi. Altyapıyı direk vasıtası ile getirdiler, direkten gelen kablo, oradaki çalışana sorduğum kadarı ile fiber altyapıdan geliyormuş. Oradaki saha elemanı bana kablonun 4'lük kablo olduğunu ve istediğin hızı alabileceğimizi söyledi, kabloya baktığımda Ethernet kablosu gibi 8 tane içinde renkli kablo vardı. Gelen ekipler direği dikti kabloyu çekti ama eve bağlanmadı. Evin bodrumunda turuncu bir kablo var sarılmış bir şekilde gelen kablo ile bağlanmadı ama bunun başka bir ekip tarafından yapılacağı söylendi.
Bu gelen kabloyu ben kendim direkt modeme bağlayabilir miyim? Bağlarsam herhangi bir sıkıntı olur mu?
Babam postaneye gittiğinde ona hattın en fazla 4 Mbps hız alabileceğini söylemişler ama altyapı tam olarak eve bağlanmadı bunu bilebilir mi? Ve bunu kabul etmezsek işlemlerin iptal edileceğini söylemişler. Diğer komşuların altyapısını sorgulattığım zaman 70 Mbps gibi hızlar görebiliyorum. Eskiden evin önünde direk vardı sanırım telefon direğiydi acaba eski direğe mi bakıyorlar anlamadım kafam da karıştı tam olarak ne hız alırım bunu söyleyebilir misiniz?
Bunu kabul etmezsek tüm altyapı işlemlerini durdurabilirler mi?
Bundan sonraki işlemleri başka bir servis sağlayıcı yapabilir mi?
Bu gelen kabloyu ben kendim direkt modeme bağlayabilir miyim? Bağlarsam herhangi bir sıkıntı olur mu?
Babam postaneye gittiğinde ona hattın en fazla 4 Mbps hız alabileceğini söylemişler ama altyapı tam olarak eve bağlanmadı bunu bilebilir mi? Ve bunu kabul etmezsek işlemlerin iptal edileceğini söylemişler. Diğer komşuların altyapısını sorgulattığım zaman 70 Mbps gibi hızlar görebiliyorum. Eskiden evin önünde direk vardı sanırım telefon direğiydi acaba eski direğe mi bakıyorlar anlamadım kafam da karıştı tam olarak ne hız alırım bunu söyleyebilir misiniz?
Bunu kabul etmezsek tüm altyapı işlemlerini durdurabilirler mi?
Bundan sonraki işlemleri başka bir servis sağlayıcı yapabilir mi?
Son düzenleyen: Moderatör: