Dişim ağrıyorken ertesi gün apse yaptı ve yüzümün sol yanı tamamen ağzıma, dudaklarıma kadar şiş, bugün kanal tedavi oldum. Dişim enfeksiyon kapmış o yüzden şişlik normal fakat uyuşukluk normal mi bilemedim daha önce yaşayan var mı? Yüzüm zonkluyor, tedavi sonrası şu an dişim ağrımıyor.
Apse yapan dişe işlem uygulanmaması gerekir doktorun yazdığı antibiyotiklerle apse ile oluşan şişlik iner ve tedaviye başlanır. Doktorunuz neden böyle yapmış anlamadım.
Uyuşukluğa gelirsek lokal anestezi yapılan bölge uyuşuk ise normaldir. Farklı yerlerinizde hissediyorsanız veya uzun süredir uyuşukluk hissi varsa acile gitmenizi öneririm.
Apse yapan dişe işlem uygulanmaması gerekir doktorun yazdığı antibiyotiklerle apse ile oluşan şişlik iner ve tedaviye başlanır. Doktorunuz neden böyle yapmış anlamadım.
Uyuşukluğa gelirsek lokal anestezi yapılan bölge uyuşuk ise normaldir. Farklı yerlerinizde hissediyorsanız veya uzun süredir uyuşukluk hissi varsa acile gitmenizi öneririm.
Önce ağrıdı ertesi gün şişlik ve uyuşukluk oldu hocam. Doktorun yaptığı anesteziden dolayı değil, şu an yüzüm yine uyuşuk ve şiş. Bu uyuşukluk normal değilse ne yapmalıyım.
Önce ağrıdı ertesi gün şişlik ve uyuşukluk oldu hocam. Doktorun yaptığı anesteziden dolayı değil, şu an yüzüm yine uyuşuk ve şiş. Bu uyuşukluk normal değilse ne yapmalıyım.
Hocam kulağa veya çeneye vuran bir ağrınız varsa, ağız açmada zorluk söz konusu ise, (özellikle tedavi yapılan tarafta) uyuşuk bölgede hassasiyet söz konusu ise endişelenecek birşey yok apsenin kendisi ile birlikte getirdiği etkiler bunlar.
Hocam kulağa veya çeneye vuran bir ağrınız varsa, ağız açmada zorluk söz konusu ise, (özellikle tedavi yapılan tarafta) uyuşuk bölgede hassasiyet söz konusu ise endişelenecek bir şey yok apsenin kendisi ile birlikte getirdiği etkiler bunlar.
Dişim ağrıyorken ertesi gün apse yaptı ve yüzümün sol yanı tamamen ağzıma, dudaklarıma kadar şiş, bugün kanal tedavi oldum. Dişim enfeksiyon kapmış o yüzden şişlik normal fakat uyuşukluk normal mi bilemedim daha önce yaşayan var mı? Yüzüm zonkluyor, tedavi sonrası şu an dişim ağrımıyor.
Kanal tedavi normalde apseli olan dişe asla ama asla yapılmaz mümkünatı yok doktorunuz neden böyle bir şey yaptı hiç anlayamadım çok saçma bir hareket bu arada o apse patladıysa geçmiş olsun hocam çok sıkıntılı bir durum bizzat yaşadım diğer dişlerede yayılıyor istisnai içindeki sıvı aşırı pis ve çeşitli virüsler barındırıyor eğer ağrı yaparsa pamuk kolonya yapabilirsin o bölgeye benim dişim apseli veya ağrırken sürekli yapıyordum yalnız kolonyayı 5 dk bekletmeniz lazım ve en önemlisi yutmamanız lazım saf alkol var içinde sıkıntı yaratabilir bu arada çok geçmiş olsun üzüldüm sizin adınıza.
Bazı durumlar haricinde enfeksiyon oluştuğu zaman dişe müdahale edilmez.
Enfeksiyon derinde oluştuysa veya diş etine uzak bir mesafedeyse dişe müdahale edilebilir. Benim enfeksiyonum çok aşağıda olduğu için doktor tedaviye devam edebilmişti.
Antibiyotiği bitirene kadar devam edin, yüksek ihtimalle işe yarayacak.
Tedaviden bir süre sonra ilgili bölge tekrar enfeksiyon yaparsa kanal tedavisi ile hiç uğraşmadan dişe kaplama yaptırın.
Benim kanal tedavisi ile kurtaramadığımız dişimi mecbur kaplama ile kurtarmıştık. Enfeksiyon durumu 1'den fazla yaşanırsa maalesef kanal kurtaramıyor onu.