Diş çürüğü ve sararma için devlet hastanesine gidilir mi?

Siyun

Picopat
Daha fazla  
Alt damağım tertemiz lakin üstte sağ çenemin köpek dişi ve onun solu ve sağındaki 3 diş yarısı kırık ve çürümüş galiba diğerleri de az sararmış olabilir. Mayıs 2007'liyim lise bitti 18 yaşımdayım şimdi devlete gitsem ücretsiz gereken işlemleri yaparlar mı yoksa özele mi gitmeliyim? O da pahalıdır küçükken ortaokul sonlarından lise başına kadar tel taktım. Gittiğim özel doktor yapmıştı ama yıllardır gitmiyorum. Şimdi ben implant vs dişe yapay bir şey istemiyorum. Zaten ağrım sızım hiçbir şeyim de yok dolgu ya da çekmeye bile okeyim zaten bir ara iltihaplı diş çektirmiştim galiba küçükken ne yapmam lazım kendime bakmaya karar verdim. Sınav ve işlerden ara sıra fırçalıyordum ama yine de birkaç ayda böyle olmuş dün dişime internette fırçaladıktan sonra çalkalamayın diye bir şey görünce iyice fırçaladım tükürdüm bu sefer de sanki kamaşmaya başladı ama hiç ağrı sızı yok normal mi bu? Ne önerirsiniz, ne yapmam lazım? Seneye sınav da var zamanımı boşa harcamak istemiyorum ama internette bazen ciddi sorunlara götürebilir diye görünce endişelendim. Normalde küçükken sık sık fırçalardım ama şu sıralar biraz da tembelleştim bir de kırılan dış tekrar çıkar mı ya da çekilenler?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…