Diş eti çekilmesi var mı nasıl anlaşılır?

Batuhann_1923

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
sʏsᴛᴇᴍ ɪɴғᴏʀᴍᴀᴛɪᴏɴ
┈╭Lenovo LOQ 15IRH8 82XV00G9TX Notebook

𝐎𝐒 ⟿ Windows 11 Home
𝐃𝐢𝐬𝐩𝐥𝐚𝐲 ⟿ 15'6inch, 1920x1080p, FHD, 144Hz
𝐏𝐫𝐨𝐜𝐞𝐬𝐬𝐨𝐫 ⟿ Intel Core i7-13620h, 10Core
𝐑𝐀𝐌 ⟿ 16 GB, 2 x 8 GB, 5200MHz, DDR5
𝐒𝐭𝐨𝐫𝐚𝐠𝐞 ⟿ 512 GB, NVMe M.2,
𝐆𝐫𝐚𝐩𝐡𝐢𝐜𝐬 𝐂𝐚𝐫𝐝 ⟿ NVIDIA RTX 4060 115W
𝐒𝐨𝐮𝐧𝐝 ⟿ Nahimic Gaming Audio, 2x2 Speaker
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𝐎𝐭𝐡𝐞𝐫 ⟿ Integrated LA1 AI Chip, TPM
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar geçenlerde doktora gittim (2 yıl önce) yaşım daha 16.
Hafif diş çekilmesi var gibi gördüm fakat dişçi bir sıkıntı yok deyip yolladı şimdi ise ailem diş eti çekilmesi var sende diyor ve diş fırçalarken üst taraflar çok kanıyordu önceden ama şimdi kanamıyor, fakat sanırsam böyle kaldı ve ayrıca 2 yıldır düzenli olarak sert bir şekilde diş fırçalıyordum sabah akşam olarak 2 ay önce yumuşak fırçaya geçtim ve ön tarafları daha yumuşak hassas şekilde fırçalıyorum yeni yeni.

Aranızda dişler ile anlayan birisi var mı varsa yardımcı olabilir mi?

Ve sorum: diş eti çekilmesi var mı? Ne yapmam gerek? Düzelir mi?
Not: Tiksinen varsa çok özür diliyorum kusura bakmayın kafaya çok taktım stresten saçlarımda dökülmeye başladı.

20240818_224320.jpg

20240818_224403.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet var hocam dişçi vs. değilim ancak yakın zamanda bende aynı sorundan müzdariptim size tavsiyem en yakın zamanda periodontoloji bölümüne görünmeniz ( genel diş randevu alırsanız orası yönlendirir uzman bölümü olduğu için direkt randevu alamıyorsunuz galiba). Diş taşınızda var sanırım onunda temizlenmesi gerekiyor bende de diş eti çekilmesi var doktorun önerisi orta sertlikle diş fırçası ile diş etlerine masaj yaparak yavaş yavaş yukarıdan aşağıya fırçalamam ve mutlak suretle diş ipi kullanmam. 2 haftadır böyle yapıyorum ancak gelişme yok uzun süreçte sonuca kavuşacak ancak senin bahsettiğim bölüme gitmen gerekiyor.

Evet var hocam dişçi vs. değilim ancak yakın zamanda bende aynı sorundan müzdariptim size tavsiyem en yakın zamanda periodontoloji bölümüne görünmeniz ( genel diş randevu alırsanız orası yönlendirir uzman bölümü olduğu için direkt randevu alamıyorsunuz galiba). Diş taşınızda var sanırım onunda temizlenmesi gerekiyor bende de diş eti çekilmesi var doktorun önerisi orta sertlikle diş fırçası ile diş etlerine masaj yaparak yavaş yavaş yukarıdan aşağıya fırçalamam ve mutlak suretle diş ipi kullanmam. 2 haftadır böyle yapıyorum ancak gelişme yok uzun süreçte sonuca kavuşacak ancak senin bahsettiğim bölüme gitmen gerekiyor.

16 yaşındayım daha bir sıkıntı çıkarır mı operasyon falan vesaire ve çok ciddi bir şey gibi mi görünüyor acaba sıkıntı çıkarır mı randevuyu alacağım hocam teşekkürler.

16 yaşındayım daha bir sıkıntı çıkarır mı operasyon falan vesaire ve çok ciddi bir şey gibi mi görünüyor acaba sıkıntı çıkarır mı randevuyu alacağım hocam teşekkürler.

Yok ciddi bir şey değil ancak dişinde hassasiyet oluşur tam kesin emin değilim ama çürüme ihtimali artar. Operasyonluk bir şeye yol açmaz çürütürse kanal dolgu vs. olur. Diş taşı temizliği gidip yaptır zaten diş eti çekilmeni de onlar söyler muhtemelen benim yaptığım gibi fırçala derler diş ipi vs. ciddi bir şey değil ancak kanama ve hassasiyet can sıkar.

Yok ciddi bir şey değil ancak dişinde hassasiyet oluşur tam kesin emin değilim ama çürüme ihtimali artar. Operasyonluk bir şeye yol açmaz çürütürse kanal dolgu vs. olur. Diş taşı temizliği gidip yaptır zaten diş eti çekilmeni de onlar söyler muhtemelen benim yaptığım gibi fırçala derler diş ipi vs. ciddi bir şey değil ancak kanama ve hassasiyet can sıkar.

Çok teşekkür ederim hocam Allah size de şifalar versin.

Çok teşekkür ederim hocam Allah size de şifalar versin.

Sağ olun size de aynı şekilde. 2 kanal yaptım dişlerimi ne kadar fırçalasamda çürüyor genetik olduğu için kurtuluşu yok gibi. Sizin dişleri görünce imrendim açıkçası gayet sağlıklılar diş taşı temizliği sonrası tertemiz olurlar sıkıntısız kullanmanız dileğiyle :D

Sağ olun size de aynı şekilde. 2 kanal yaptım dişlerimi ne kadar fırçalasamda çürüyor genetik olduğu için kurtuluşu yok gibi. Sizin dişleri görünce imrendim açıkçası gayet sağlıklılar diş taşı temizliği sonrası tertemiz olurlar sıkıntısız kullanmanız dileğiyle :D

Çok teşekkür ederim hocam 😻

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı