Merhaba, alt dişimin bir tanesinin içerisine çekirdek kabuğu sıkıştı. Ben de kürdanla, diş fırçasıyla denedim. Su içip gargara denedim alt tarafa doğru. Çıkmadi. Kendiliğinden çıkar mı? Daha fazla zorlamali miyim? Eskiden de olmuştu ve kendiliğinden çıkmıştı, ancak bu daha derine gitmiş ki...
2 gun once dis arasina cekirdek kabugu girdi. Ben de cikartmak icin ilk once dille denedim, basarisiz. Dis fircasiyla denedim (bu cok buyuk bir hataydi cunku baski uyguladim ve firca uzerinde macun yoktu), basarisiz. Sonra kürdanla denedim, basarisiz. Daha sonrasinda ise çekirdek kabuğu...
www.technopat.net
Özet olarak; dişin arasına 3 gün önce küçük bir çekirdek kabuğu girdi, çıkartmak için ilk önce dil ile denendi ancak olmadı, sonra diş fırçasıyla denendi ancak macunsuzdu ve daha çok baskı yaptığımdan muhtemelen daha aşağıya çöktü, ancak hala gözüküyordu çekirdek kabuğu. Daha sonrasında ise kürdanla denedim, yine çıkmadı. Su gargarası denedim, yine çıkmadı, çünkü batıklık hissi hala vardı. Artık gözükmemeye başladı, ancak bu sefer şişlik daha fazla artmaya başladı ve en sonunda sanırım apse oldu veya daha çok iltihaplandı ve diş eti şişti.
Dün yatmadan önce yine şiş haldeydi ancak bu sefer kalktığımda daha da şişti. Sanki apseye benziyor. Ve artık çiğnerken bile iyice rahat değil, daha çok batıyor çeneyi oynatınca. Bugün randevu alıp diş hekimine gideceğim, ama sormak istiyorum; diş etimde apse mi var, yoksa bu bir fazla şişmiş iltihaplı bir diş eti mi? Tuzlu su gargarası yapınca batıklık ve rahatsızlık hissi azalıyor, bunu da belirteyim.
En son kanal tedavisi yaptırdığımdan itibaren bakımım; günde doğru teknik ile iki kez ekstra yumuşak diş fırçasıyla diş fırçalamak, fazla su tüketmek. Maalesef ki diş ipim yok, hiç kullanmadım. Bir şey sıkıştığı zaman arada kürdan kullanıyordum.
Fotoğraflar sizin için hassas olabilir. İsteyen açıp inceleyip bana yazabilir.
Hocam her konuda aynı şey. Biz hekim değiliz, anlayamayız. Bir diş hekimine başvurun. Bizim tek gördüğümüz bir anormallik ve bunu siz de görüyorsunuz zaten. Kürdan kullanmayın. Eczaneden arayüz fırçası alın.
Eczanede bundan vermişlerdi bana. Markası farklı olabilir, pek önemi yok ama genelde bu satılıyor.
Hocam her konuda aynı şey. Biz hekim değiliz, anlayamayız. Bir diş hekimine başvurun. Bizim tek gördüğümüz bir anormallik ve bunu siz de görüyorsunuz zaten. Kürdan kullanmayın. Eczaneden arayüz fırçası alın. Eki Görüntüle 2214495
Eczanede bundan vermişlerdi bana. Markası farklı olabilir, pek önemi yok ama genelde bu satılıyor.
Diş ipi alacağım zaten, çekirdek de yemem uzun bir süre.
Burada diş hekimiyle denk gelmemin zor olacağını biliyorum, bu yüzden Reddit'te diş hekimlerinin baktığı bir forum var. Oraya attım bakalım. Upvote atmanız işe yarar mı bilmiyorum ama atarsanız sevinirim.
Diş ipi alacağım zaten, çekirdek de yemem uzun bir süre.
Burada diş hekimiyle denk gelmemin zor olacağını biliyorum, bu yüzden Reddit'te diş hekimlerinin baktığı bir forum var. Oraya attım bakalım. Upvote atmanız işe yarar mı bilmiyorum ama atarsanız sevinirim.
Attığım şey diş ipi değil, fırça. Diş ipi sürekli diş etlerimi kanattığı için daha rahat olması açısından yazdı bana diş hekimi. İstersen diş ipiyle beraber arayüz fırçası da alabilirsin. Benim daha diyecek bir şeyim yok.
Attığım şey diş ipi değil, fırça. Diş ipi sürekli diş etlerimi kanattığı için daha rahat olması açısından yazdı bana diş hekimi. İstersen diş ipiyle beraber arayüz fırçası da alabilirsin. Benim daha diyecek bir şeyim yok.
Pahalı gözüküyor maalesef, çok pahalı değil ama sadece ağız duşu için pahalı gibi geldi bana o fiyata daha ekleyip diş hekimine gideceğim zaten 3000 TL gözüküyor.