Diş Hekimliği mi Eczacılık mı?

Emre061626

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar şimdi araştırdığıma göre şu anda diş hekimlerinin devlete atanması zor diyorlar, eczacılıkta ise artık dükkan açmak için kota getirildiğinden dolayı eczacılıkta da sıfırdan dükkan açmak çok zor diyorlar mesela diş seçersem klinik açabileceğimi düşünmüyorum ama eczacılıkta bir şekilde devir alma ihtimalim var diyebilirim eczane, bu bağlamda diş hekimlerinin devlete atanması söylenildiği gibi cidden zor mu bilen var mı bunu? Öyleyse eczacılık mı seçmeliyim sizce veya sizin görüşünüz nedir?

Dostum diş hekimi olduktan sonra bir süre klinik açamasan bile, hayatını idame ettirebilirsin ve belirli bir refah seviyesinin üzerinde bir yaşantı sürebilirsin.

Eczacılıkta ise, her bölgenin belirli bir kontenjanı oluyor. Örneğin Denizli'nin, Pamukkale İlçesinin, X mahallesinde 5 eczane kotası var diyelim. (sallıyorum) Sen param var 6. yı açacağım diyemezsin. O 5 eczaneden birinin devretmesini beklemek zorundasın. Eczaneler devrederken de kontenjan kısıtlı olduğu için çok yüksek hava parası isteyebiliyorlar. O yüzden eczaneci tanıdığın yok ise diş hekimliği daha mantıklı gibi görünüyor.

Not: Rehber öğretmenim

Anlıyorum teşekkür ederim peki özelde nasıl şartlar diş hekimleri için?

Dış Hekimliği bence. 5 sene farma çekilmez.
Farmakoloji mi diyorsunuz? Siz eczacılık mı okuyorsunuz peki öyleyse zor mu sizce okuması?

Farmakoloji dersini görünce gözlerime inanamadım ondan öyle dedim. Pek kolay bir ders olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Nerde kaldı ki bölümünü okuyayım.
Hocam tıp okuyan akrabalarımdan duymuştum ben dersin adını ilaç adları falan öyle bir şey mi? Siz ne okudunuz veya okuyorsunuz acaba bölüm öneriniz var mı bana?

Ben henüz farmakoloji almadım ancak üst dönemlerin ders notlarından gördüğüm kadarıyla genel olarak ilaç uygulama yerleri ve hangi ilacın neye etki ettiği yönünde bir ders. Yani baya teknik. Ancak bu Tıp ve Veteriner Fakültesi'nin öğretimi. Eczacılık nasıldır emin değilim.

Sağ olun hocam peki siz hangi bölümü okuyorsunuz şuanda kafamda net bir bölüm yok bana önerebileceğiniz bir bölüm var mıdır?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…