Diş Hekimliği mi Eczacılık mı?

Puanınız tutuyorsa Tıp tutmuyorsa Diş Hekimliği öneriyorum açıkçası.

Benim ne okuduğumun ne önemi var değil mi?
Sağ olun hocam bana okuduğunuz bölümü önerir misiniz diye merak etmiştim çünkü bir yandan da sağlık sektöründen uzaklaşıp başka bir bölüm yazasım var ama üniversite okuyan çevrem çok geniş değil bana bölüm önerecek insan bulamıyorum.

Ayrıca soruyu gören arkadaşlar bu iki bölüm dışında önerisi olan varsa da yazabilir? Yani sağlık sektörü dışında.

Anlıyorum teşekkür ederim peki özelde nasıl şartlar diş hekimleri için?

Farmakoloji mi diyorsunuz? Siz eczacılık mı okuyorsunuz peki öyleyse zor mu sizce okuması?
özel sektördeki şartlar kuruma göre değişkenlik gösterir. genellikle büyük şehirlerde sayılı kurumlarda yan hakların daha çok, maaşın daha dolgun olur. ama özel sektörde çalışma saatlerinin daha uzun olduğunu unutmamak lazım. cumartesi günleri de çalışırsın çoğu kurumda.

Anladım teşekkür ederim görüşünüz için.

Diş hekiminin görev alanı belliyken eczacı daha çeşitli alanlarda görev yapabilir. Kozmetik, ilaç sanayi, kimya ürünleri vb. alanlarda çalışabildiğin gibi ASELSAN'da dahi eczacı alımı var. Yer açma konusunda ikisi de inanılmaz karlı fakat eczane işletmek ve eczaneden hızlı kar etmek daha kolay.

Anladım teşekkür ederim görüşünüz için.

Rica ederim. @rosebud'ın dediği de doğru fakat eğer işletme senin değilse farklı alanlarda çalışırken tatmin edici bir maaş almakta zorlanabilirsin. Ya da özel sektördeki "esnek" çalışma saatleri de senin için yorucu olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkür ederim peki bu firmalar her eczacıyı alır mı veya ne gibi nitelikler gerekir bu firmalara girmek için veya okuduğumuz okul önemli midir bu firmalara girebilmek adına?@rosebud

Anlıyorum teşekkür ederim tekrardan görüşünüz için.

Teşekkür ederim peki bu firmalar her eczacıyı alır mı veya ne gibi nitelikler gerekir bu firmalara girmek için veya okuduğumuz okul önemli midir bu firmalara girebilmek adına?
Rica ederim. Bazı firmalar için evet okul önemlidir çünkü örnek olarak Ankara veya Hacettepe ile Ağrı'nın akademik kalitesi elbette aynı değil. Fakat eczane açmak ya da hastane eczacısı olmak gibi bir plan varsa okulun bir önemi yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…