Diş hekimliği nasıldır?

gifted

Centipat
Daha fazla  
Diş hekimliği okumayı düşünüyorum. Devlette atamaları nasıl, maaşları nasıl? İnternette herkes farklı bir şey yazmış. Bilgi sahibi olanlar özellikle maaş konusunda bilgilendirirse çok memnun olurum.

Diş hekimliği okumayı düşünüyorum. Devlette atamaları nasıl, maaşları nasıl? İnternette herkes farklı bir şey yazmış. Bilgi sahibi olanlar özellikle maaş konusunda bilgilendirirse çok memnun olurum.

Bildiğim kadarıyla ataması olan bir meslek ancak hiçbir bölüme "ataması" var mı diye bakmanızı önermem.

Hiçbir bölüm neredeyse devlete atanmak için okunan bölüm değildir, devletin kendi alımları hariç (PMYO, JAMYO, MSÜ vb.)

O yüzden net atanırım kafasıyla bakmak doğru değil ama evet atanma oranı yüksek bir bölüm. Aynı zamanda hem özel hastanede hem de kendi işinizi kurma konusunda iyidir.

Ekstra olarak buradan tüm YKS öğrencilerine sesleniyorum "lütfen bir bölüme ataması var mı acaba diye bakmayın, devlet sürekli alım yapmak zorunda değil. Üniversitelerin amacı da sizi devlete atamak değil"

Turizme açık yerlerde çalışırsan daha yüksek maaş alma ihtimalin oluyor. Devlet ataması dışında özel kliniklere girip çalışma ihtimalin de var ondan çok sıkıntı edilebilecek bir nokta değil. Başka yerlerde çalışıp tecrübe kazanmaya önem verin. Tecrübenizle kendi kliniğinizi açarsanız maddi açıdan iyi duruma gelirsiniz (kliniği açacağız noktaya bağlı olarak)
Eğer sıkılmadan yapabileceğiniz bir bölümse tercih edin. Maaş olarakta iyi düzeyde alırsınız.

Eğer kendi işinizi kurabilirseniz maddi geliri çok iyi bir iş diye biliyorum.

Hekimliği okuyup bitirdiğiniz zaman her yerde iş bulabilirsiniz. Atamaları çok sıklıkla olmuyor (eşimden biliyorum) lakin kendi alanınızı geliştirirseniz ileride diş hekimliği adında kendi işletmenizi kurduğunuz vakit çok güzel para var. Ama devlette kuru maaş, özelde de aynı kuru maaş alırsınız.

Bir noktadan sonra ülkenin yarısı diş hekimi olacak sanırım. Sizin şehirleriniz ne durumda bilmiyorum ama artık Antalya'da mahalle arasında bile diş kliniği var. Bir sağlık turizmi furyası başladı ve herkes diş kliniği açmaya başladı. Dediğim gibi mahalle aralarında bile diş kliniği var artık. Bu sağlık turizmi furyası biterse bu kliniklerin %80i kapatacaktır. Çünkü hepsi turistlere yönelik açtı ve ücretler döviz cinsinden ücret alıyorlar. Böyle bir durum olursa çok sayıda diş hekimi işsiz kalabilir bence.

Bir noktadan sonra ülkenin yarısı Diş Hekimi olacak sanırım. Sizin şehirleriniz ne durumda bilmiyorum ama artık Antalya'da mahalle arasında bile Diş Kliniği var. Bir Sağlık Turizmi furyası başladı ve herkes Diş Kliniği açmaya başladı. Dediğim gibi mahalle aralarında bile Diş Kliniği var artık. Bu Sağlık Turizmi furyası biterse bu kliniklerin 80%'i kapatacaktır çünkü hepsi turistlere yönelik açtı ve döviz cinsinden ücret alıyorlar. Böyle bir durum olursa çok sayıda Diş Hekimi işsiz kalabilir bence.
Merhaba. Bu sene kontenjanlar geç açıklansa da Diş Hekimliği kontenjanları bir anda önemli miktarda azaldı diye biliyorum. Bir anda kontenjanların önemli miktarda azalması öğrenciler için pek iyi değil ama Diş Hekimliği bölümü gelecekte daha iyi yerlere gelebilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı