Diş hekimliği vs bilgisayar mühendisliği

@Ther söyle de biz de gülelim.
Hisse de verirlerse değil.
Kendini geliştirirsen rahat olursun zaten.
Türkiye için de geçerli yurt dışı içinde. Hem yurt dışına çıkma özgürlüğü konusunda falan daha iyi.
Tabii dişe laf atmıyorum.
Hem dayak yeme ihtimali yok 'sayılır'.
İhtimallere bırakmamak lazım.

Bu kafada olanları bende çözemiyorum doğrusu, dedikleri gibi o sıralamalarda bir okula girip işsiz kalsalar hak veririm de.

Anlamıyolar hocam tıpta nasıl olsa garanti meslekler var işsiz kalmam mantığıyla yöneliyorlar, halbuki az kendi fikirleri olsa yazılımın rahatlığını, yurt dışına gitme olanağını ve getirisini görecekler.

Aratınca tek haber çıkıyor o yüzden yok sayılır, tek bir haber kesin konuşmamı engelledi. Hem bu ülkede kesin konuşmak da imkansız. "Kendini geliştirirsen rahat olursun." sözüne katılmıyorum. Her çalışan didinen kazansaydı, mülakatta liyakatsizce insanları elemezlerdi.

İşini iyi yapan biri için ikisi de çok iyi kazandırır. Diş hekimliği atamaları kura ile yapılıyor devlette. Özel olarak açmak için para harcayacaksın yada özelde iş bulman lazım, okul okurken malzemeler için yine iyi para akıtacaksınız, 5 yıl okuyacaksınız. Fakat işin sonunda da güzel para kazanma olasılığınız çok. Yazılım ise çok geniş bir bölüm. Şirket kurup ilerleyebilir, şirkette işe girebilir, kariyer yapabilirsin. Sevdiğin işi yapmak, işini iyi yapmak sana her halükarda çok para kazandıracak. Bence oturup düşün hangisini daha iyi yapabilirim diye.

Hocam öyle de olaya sadece Türkiye gözüyle bakmamak lazım.
O dediğiniz her alan için geçerli.

Ablam da diş hekimliği okuyor. Eğer diş seçersem ileride muhtemelen onunla birlikte çalışırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…