hocam selam bir diş hekimliği öğrencisi olarak yazmak istedim konuyu görünce, öncelikle mühendislik gibi bir bölüm okusaydınız eğer çalışmak istediğiniz alanda proje yapmanız veya ortalama kasmanız işe alımınızda en önemli kriterlerden olurdu ancak diş hekimliği biraz daha sistematik ve farklı bir formasyonla işe alım söz konusu. Bölüm enflasyonu olan, diğer bir tabirle çok mezun veren bir bölüm ancak işsiz kalmanız şu anki piyasada dahi zor fakat zaman ne gösterir bilemeyiz. Eğer düşük ücretlerle çalışmak veya hekim olmayan insanların altında çalışmak istemezseniz uzmanlık kesinlikle şart ve uzmanlık için teoriği kuvvetli olan bir üniversiteyi tercih etmeniz daha iyi olur. Sadece diş hekimi olmak için eğitim kadrosunda profesör dahi bulunmayan ünileri tercih etmenizin bir getirisi mutlaka olacak. Meslek oldukça zor ve çileli okuması da öyle bundan dolayı işsiz kalacağım diye değil de bu kadar emeğe rağmen kazanacağınız paraya üzülebilirsiniz.
hocama bir konuda katılıyorum el beceriniz bölümdeki refah seviyenizi belirler. ancak el beceriniz yok diye diş hekimi olamamak gibi bir durum da yok sonuçta bu durum sizin yeterli düzeyde pratik yapıp yapmamanıza bağlı. kendinizi geliştirirseniz stresli geceleriniz daha az olur ve daha rahat okursunuz.