Diş macununun zararından nasıl kurtulabiliriz?

French ArKaDaTa

Hectopat
Arkadaşlar diş macunları flor içerir ve flor epifiz bezini ve beyin sağlığını olumsuz etkilemektedir. Genelde diş fıçlamaktan bu sebepten rahatsız olurum ve sık fırçalamam. Fırçaladıktan sonra ağzımı çok fazla çalkalıyorum ancak buna rağmen ağzımı aşırı derecede kurutuyor ve 2 saat boyunca su içme ihtiyacı duyuyorum. Kalan florlar ve diğer maddeler mideye inip vücuda karışıyor. Bunun zararını nasıl önleyebilirim bir tavsiyeniz var mıdır? En azından ağzımı aşırı kurutması ve rahatsız etmesi karşısında ne yapabilirim?

Ağzını aşırı çalkalamak da ağız kuruluğu yapıyor olabilir. Aynı dertten muzdariptim, fazla çalkalıyordum. Bi' yerden sonra o kadar fazla çalkalamayı bıraktım şu an daha rahatım.

Sağ alt ucunda renkleri olur diş macunlarının.

Yeşil olanlar: Doğal maddeler ile yapılmış.

Siyah olanlar: Tamamen kimyasal ile yapılmış.

Kullandığın diş macununda hangi renk var.
1641124812436.png

Kaynak: Colgate

Paketlerdeki renklerin ürünün içeriğiyle alakası yok, o renkler fabrikalardaki makinelere yardımcı olması için kullanılıyor.

Konuya dönecek olursak doğal diş macunları kullanabilirsin. Lokman hekimlerde farklı farklı çeşitler, marketlerde de Eyüp Sabri Tuncer gibi markaların ürünlerini bulabilirsin. Ben de Eyüp Sabri Tuncer'in doğal diş macununu kullanıyorum ve gayet memnunum.

Diş macunlarına ek olarak sularda da florürsüz olanları tercih edin. Gördüğüm kadarıyla doğal mineralli sularda florür bulunurken doğal kaynak suyu olanlarda florür bulunmuyor. Siz yine de içindekiler ve içerdiği mineraller kısmına bir bakın.

Sağ alt ucunda renkleri olur diş macunlarının.

Yeşil olanlar: Doğal maddeler ile yapılmış.

Siyah olanlar: Tamamen kimyasal ile yapılmış.

Kullandığın diş macununda hangi renk var.

Arkadaşlar çok ama çok özür dilerim aklımda nedense bu doğruymuş gibi kalmış.

Tekrardan çok ama çok özür dilerim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı