Dış mekan Access Point'ler hakkında yardım

muratbbb

Kilopat
Merhaba, yazlık evimde, yaklaşık 200 metre mesafede iki ev arasında Wi-Fi paylaşmak istiyorum. Binalar genellikle müstakil olduğu için çok engel yok. İnternet olan evde modem evin içinde olduğu için sinyal zayıf. Dış mekan Access Point almak istiyorum ama iki tane mi almalıyım yoksa bir tane yeterli olur mu? Bir tane alıcı taksam, internet olmayan eve çeker mi çekmez mi emin değilim ama hadi diyelim çekti, bu Access Point'e normal bir modeme bağlanır gibi bağlanabilir miyim yoksa bir routera ihtiyacım var mı? Bir de TP-Link TL-WA5210G bu modeli buldum, nasıldır?

Modemden direkt olarak Access Point'e data kablosu bağlayacaksın. Herhangi bir Router'a ihtiyacın yok. TPLink AP'ler iç mekan olanlar çok stabil çalışıyor fakat dış mekan tecrübem olmadı. Ürün incelemelerinde daha uzun mesafelerde kullanım olduğunu söyleyenler olmuş.

Arada engel yok diyorsunuz, güzel çeker bahsettiğiniz tp link cihazla, kuvvetli sinyal veriyor modemi ona bağlarsınız, yazlıktan çeker.

İki ev arasında Wi-Fi paylaşımı yapmak için dış mekan Access Point kullanımı oldukça etkili bir çözüm olabilir. TP-Link TL-WA5210G modeli, bu tür bir bağlantı için uygun bir seçenek olabilir. Ancak, bu cihazın yalnızca 2.4 GHz bandında çalıştığını ve Wi-Fi 4 (802.11g) standardını kullandığını belirtmek gerekir. Daha yeni ve daha güçlü modeller de değerlendirilebilir. Önerim TP-Link CPE510 olacak. Bu modeli iki adet kullanarak, birini internet olan evin dışına (Access Point modunda) ve diğerini internet olmayan evin dışına (Client modunda) kurabilirsiniz. Bu sayede internet olmayan evde güçlü bir Wi-Fi sinyali elde edebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı