Dış Ortam Access Point Kullanma

yakari123

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Kendi kaldığım dairede internet altyapımın kötü olmasından dolayı karşımdaki binada oturan yine kendi dairemizden internet çekeceğim. VDSL altyapısı var karşı dairede. Sıkıntı şurada bugün ZyXEL VMG3312-B10A V2 modem aldım bağlantıyı yaptım evin içi muazzam derecede hızlı güzel internet var. Bu bina ile aramda 7 metre falan var ama ben 3. Kattayım karşı daire giriş katta. Sinyali 3. kattan alamıyorum. Modemde 5 dbi iki adet anten olmasına rağmen.

Modem anteni değiştirilebilir. Yarın mesai saatinde ZyXEL'i arayıp öğrenip modemin desteklediği dbi kadar anten mi alsam ve şansımı denesem? Şu da var uzatma kablo ile pencere dışına 9 veya 14 dbi'lık anteni taksam iş görür mü? Yoksa dış ortam access point mi alsam kararsızım. Fiyatlar malum.

Asıl konu şu;
Dış ortam access point aldım diyelim. Bir adet alıp 3. kattaki eve kursam ve giriş kata yönlendirsem oradaki sinyali alıp kullanabilir miyim? Bazı ürünü alan kişilerin yorumlarına baktım hep iki adet aldım diyor. İki adet alıp birini verici diğerini alıcı yapmak şart mıdır? Yoksa bir adet alıp şu anki modemde ki sinyali yakalayıp yüksek hızda interneti çekebilir miyim?

Teşekkür ederim şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sokaktan kablo geçiremem maalesef altlı üstlü aynı binada olsak tamam ama farklı binadan 7-10 metre kadar imkansız.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı