Diş Teli ile Futbol Oynanır mı?

isabela

Kilopat
Sol süt dişim kendiliğinden düşmediği için dişimde yamuk bir görüntü oluştu. Ve bu yüzden üst bölgeye diş teli taktıracağım. Fakat aynı zamanda U17 Elit Lig'te futbol oynuyorum. Diş teliyle ne alakası var derseniz ufak bir top çarpması veya kafa topuna çıkmada dişe binen yükü biliyorsunuzdur. Bu boksörlerin taktığı dişlikleri almayı düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Plak korumalıkları ortodontistinden isteyebilirsin fakat bir sorun olacağını sanmıyorum. Ayrıca ilk taktığın zamanda ağzında yabancı bir şeymiş gibi gelebilir ama gerçekten birkaç hafta sonra senin bir parçanmış gibi geleceğinden korumaya da ihtiyacın yok. En doğru bilgiyi ortodontistin verir.

7 sene diş teli takmış biri olarak ve ayrıca eski amatör futbolcu olarak söylüyorum hiçbir olmamıştı bende gayet allah ne verdiyse oynuyordum ikili mücadele, kafa topu olsun hiç sıkıntı olmadı hatta çeneme kaç kez dirsek yedim bir şey olmadı ama ısırarak elma yedim diye koptuğu oldu. Böyle bir şey yani o diş teli denen meret.

Sağ olun verdiğiniz öneriler için. Fakat ben yine de kafayla topa vurmakta çok büyük sorun oluşturacağı kanaatindeyim. Doktoruma danışayım o zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…